ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κορωνοϊός: 4.608 κρούσματα με 6 εκατ. εμβολιασμένους! – Η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία για να καλύψει τις ευθύνες της

Κορωνοϊός: 4.608 κρούσματα με 6 εκατ. εμβολιασμένους! – Η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία για να καλύψει τις ευθύνες της

Δεν έχουν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως οι μη εμβολιασμένοι είναι πλέον πολίτες β’ κατηγορίας, καθώς πλέον δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να κάνουν, το υποχρεωτικό για να ζήσουν, τεστ.

Πλέον οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν «χαράτσι» 10 ή 20 ευρώ την εβδομάδα για να προσέλθουν στην εργασία τους ή στο πανεπιστήμιο τους, ενώ σε ότι αφορά τους εσωτερικούς χώρους; Αυτοί φυσικά παραμένουν άβατοι!

Έτσι ένας σερβιτόρος που θα πληρώνει 80 ευρώ τον μήνα σε τεστ για να εργαστεί δεν θα μπορεί να πάει ως πελάτης στο κατάστημα που εργάζεται. Παράνοια; Γιατί ποιο από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έχει κάποια λογική;

Και όμως θα πίστευε κάποιος πως θα σταματούσαν, πως θα έλεγαν εντάξει, αρκετά. Αυτά τα μέτρα είναι αρκετά αυστηρά. Όχι, από το πρωί εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες συνδικαλιστές, συνταγματολόγοι και λοιποί και ζητούν ακόμα αυστηρότερα μέτρα, ζητούν καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό. Έτσι λένε θα σωθεί η χώρα και θα κινηθεί η οικονομία, εάν εμβολιαστούμε όλοι.

Η κυβέρνηση, όπως είχαμε τονίσει στο pronews.gr, ανέδειξε ως εχθρούς της κοινωνίας τους ανεμβολίαστους, δεν φταίει η ίδια για το ρεκόρ κρουσμάτων, όχι. Οι Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί φταίνε.

Όμως ακόμα και οι αριθμοί την εκθέτουν. Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 6 εκατ. πολίτες έστω με τη μία δόση. Συγκεκριμένα έχουν εμβολιαστεί 5.932.269. Οπότε έχουμε εμβολιάσει περίπου το 60% των Ελλήνων, αρκετό για να κτιστεί το τείχος ανοσίας μπορεί να μην είναι, όμως είναι αρκετά κοντά.

Φυσικά θα πρέπει να σημειώσουμε πως τείχος ανοσίας δεν κτίζεται ακόμα και εάν εμβολιαστεί το 100% (διαβάστε αναλυτικά εδώ), παρόλα αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να το δεχθεί και απλώς ανεβάζει το 70% στο 80%.

Χθες λοιπόν παρά τα 6 εκατ. εμβολιασμούς είχαμε 4.608 κρούσματα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων (326) εξακολουθεί να παίρνει την ανιούσα, διατηρώντας την πίεση στο ΕΣΥ. Οι εισαγωγές ανήλθαν σε 293, ενώ 32 άνθρωποι κατέληξαν από τις επιπλοκές της νόσου.

Η αμέσως προηγούμενη αρνητική επίδοση είχε σημειωθεί στις 30 Μαρτίου 2021 με 4.340 κρούσματα, ενώ το 2020 ο μεγαλύτερος αριθμός διαγνώσεων που είχε καταγραφεί ήταν τα 3.316 στις 12 Νοεμβρίου.

Δηλαδή… τα χειρότερα νούμερα από την αρχή της πανδημίας! Το «υπερόπλο» δηλαδή όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να δαμάσει την πανδημία, αντιθέτως μάλλον έχει οδηγήσει στην αναζωπύρωση της πανδημίας, καθώς μην ξεχνάμε πως είμαστε ακόμα στο καλοκαίρι και υποτίθεται πως οι ιώσεις βρίσκονται σε ύφεση.

Φυσικά θα πρέπει να τονιστεί πως ο λόγος είναι πως το εμβόλιο έχει δώσει μια αίσθηση προστασίας σε πολλούς και έτσι όπως υποστήριξε χθες ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης οι εμβολιασμένοι μεταφέρουν τον ιό. Ποιος φταίει γι’ αυτό; Η κυβέρνηση που υπόσχεται «ελευθερία» και αρνείται να μιλήσει με ειλικρίνεια στους πολίτες.

Και θα περίμενε ξανά κάποιος πως μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας θα είχε μάθει, θα είχε δει τα λάθη της, θα προσπαθούσε να τα διορθώσει. Όχι, ακόμα και τώρα για lockdown μιλάνε, υποχρεωτική μασκοφορία ανακοίνωσαν και περιορισμούς σε ανεμβολίαστους επιβάλουν.

Το παράδειγμα της Σουηδίας δεν ζητάμε να το δουν, καθώς εκεί έχουν ένα σοβαρό κράτος και ένα σοβαρό σύστημα υγείας, κάτι που στην Ελλάδα δεν έχουμε. Θα μπορούσαν όμως να μάθουν κάποια πράγματα. Αρχικά να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους πολίτες. Η Ελλάδα δεν έχει 5 περίπου εκατομμύρια «αρνητές» (όπως τους χαρακτηρίζουν).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όχι, όμως… μέχρι σήμερα η κυβέρνηση κατηγορεί κάποιον άλλον για την ανικανότητα της. Πριν λίγους μήνες είχαμε τους νέους που έκαναν πάρτι, τώρα έχουμε τους ανεμβολίαστους και την μετάλλαξη Δέλτα, μετά θα βρούμε κάποιον άλλον. Πάντα κάποιος άλλος φταίει και όχι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Απίστευτο και όμως ελληνικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.