ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε υποχρεωτική ανεργία βγαίνουν όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν μέχρι αύριο – Η κυβέρνηση απειλεί με πείνα Έλληνες

Σε υποχρεωτική ανεργία βγαίνουν όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν μέχρι αύριο – Η κυβέρνηση απειλεί με πείνα Έλληνες

Λήγει την 1η Σεπτεμβρίου η διορία που έχουν οι υγειονομικοί για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, καθώς όσοι δεν έχουν κάνει μέχρι τότε έστω την πρώτη δόση θα τεθούν σε υποχρεωτική αναστολή εργασίας.

Ενώ παράλληλα αναμένεται να δεχθεί και ένα ισχυρό πλήγμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ως εκ τούτου, λοιπόν, η κυβέρνηση εξετάζει διάφορους τρόπους για να καλύψει τα κενά που θα προκύψουν.

Έρχονται προσλήψεις

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των επικουρικών (εκτός ιατρών) που θα προσληφθούν για να καλύψουν τις θέσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών πρόκειται να ανοίξει την Τετάρτη (01/09), όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (30/08) από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά τη σχετική ανακοίνωση που θα βγει καθώς στόχος είναι, αρχικά, να προσμετρηθούν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και, στη συνέχεια, να γίνει ανακατανομή.

Για το ενδεχόμενο σύμπραξης με ιδιώτες, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης των υγειονομικών Αρχών: «Θα συμβληθούμε με ιδιώτες όσον αφορά τις υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως γίνεται και τώρα. Θα νομοθετήσουμε σχετικά τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε οι διαδικασίες να είναι πιο γρήγορες. Η σύμπραξη και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα γίνεται στο σύστημα Υγείας. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, όπου χρειαστεί θα έχουμε ταχύτερες διαδικασίες σύναψης τέτοιων συμβάσεων».

Σκέρτσος: Δεν υπάρχει ατομικό δικαίωμα που να στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, τόνισε τη Δευτέρα (30/08) πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ανέφερε: «Οι υγειονομικοί προλαβαίνουν ακόμη να κάνουν το εμβόλιο και έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε με τις δουλειές του αλλά ούτε με τη λειτουργία του ΕΣΥ. Δεν υπάρχει ατομικό δικαίωμα που να στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας ή κατά της ζωής των συνανθρώπων μας. Σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα, αλλά δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων».

Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων για να προστατεύσει την κοινωνία

Μήνυμα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έστειλε τη Δευτέρα (30/08) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Έτσι, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο ίδιος ανέφερε: «Η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων, όχι γιατί θέλει να δημιουργήσει εχθρούς, αλλά για να προστατεύσει ολόκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους».

Ο Γιάννης Οικονόμου, ακόμα, τόνισε ότι αν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εμβολιαστούν σε δεύτερο χρόνο, μετά το πέρας της προθεσμίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις που ήταν προηγουμένως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι θα εφαρμοστεί η επιστροφή χρημάτων που έχουν προπληρωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.