Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης, πως ο Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος αναλαμβάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι και έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία. Πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ασχολήθηκε με την πολιτική από τη νεαρή του ηλικία και παλαιότερα υπήρξε μέλος της ΚΝΕ. ο 1991 προσχώρησε στο ΣΥΝ και το 1993 στο ΠΑΣΟΚ ενώ διετέλεσε Αντινομάρχης Πειραιά από το 1994 έως το 1996.

Ορίστηκε σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2016, έως τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου 2019.

Στις εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και στις 9 Ιουλίου του 2019 ορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!