Κ.Σκρέκας: «Από τη νέα χρονιά θα μειωθεί και η χρέωση ΑΔΜΗΕ»

Κ.Σκρέκας: «Από τη νέα χρονιά θα μειωθεί και η χρέωση ΑΔΜΗΕ»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μίλησε, μεταξύ άλλων, για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, το Κοινωνικό Τιμολόγιο, το επίδομα θέρμανσης και το νέο «Εξοικονομώ».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι «για όλους, για όλους τους μετρητές που έχει ένα νοικοκυριό», εκφράζοντας πως αφορά τις καταναλώσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως εξήγησε, θα είναι 30 ευρώ η μεγαβατώρα και αυτό σημαίνει πως για ένα μέσο νοικοκυριό που έχει μια μέση κατανάλωση 300 κιλοβατώρες τον μήνα, η επιδότηση το τετράμηνο θα είναι στα 33 ευρώ ενώ προανήγγειλε ότι από τη νέα χρονιά θα μειωθεί και η χρέωση ΑΔΜΗΕ.

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε πως δεν θα καταργηθεί το Κοινωνικό Τιμολόγιο, αντίθετα θα παραμείνει και εφόσον χρειαστεί, θα διευρυνθεί. Για τον σκοπό αυτό, στόχος είναι η εξασφάλιση πόρων από το Ταμείο για την Ενεργειακή Μετάβαση.

Ερωτηθείς για τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σκρέκας είπε πως η επιδότηση «αφορά όλους τους καταναλωτές και όλους τους παρόχους». Αλλωστε, για αυτόν τον λόγο, έγινε και η σύσκεψη πρόσφατα, κατά την οποία ζητήθηκε «ένα μεγάλο τμήμα της εκτιμώμενης ανατίμησης να αντισταθμιστεί».

«Αυξάνουμε κατά 20% το επίδομα θέρμανσης»

Όσο αφορά στο επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός δήλωσε πως «αυξάνουμε κατά 20% το επίδομα, αυτό σημαίνει ότι θα αντισταθμίσουμε ένα μεγάλο μέρος της ανατίμησης».

Και ερωτηθείς για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, εξήγησε ότι αποτρέπει τη νοθεία στα καύσιμα και πως «όταν μειώνεις έναν φόρο, έχεις μία οριζόντια μείωση σε όλους».

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο «Εξοικονομώ»;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για το νέο «Εξοικονομώ» είπε πως η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και θα αφορά 50.000 κατοικίες, για τις οποίες θα υπάρχει ιεράρχηση με κοινωνικά κριτήρια για την ένταξή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.