Ανοικτό αφήνει το Μαξίμου το θέμα συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν: Αν πάρουν την κα. Σουρανή τηλέφωνο τότε ναι…

Ανοικτό αφήνει το Μαξίμου το θέμα συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν: Αν πάρουν την κα. Σουρανή τηλέφωνο τότε ναι…

Ενδεχόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη δεν στήνεται μέσω δήλωσης διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, ξεκαθαρίζοντας ότι έως στιγμής δεν υπάρχει κάτι απτό διπλωματικά.

Όπως τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές στον ΣΚΑΪ, τέτοια συνάντηση δεν είναι δυνατόν να ετοιμαστεί μέσω μιας δήλωσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπως έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και το τηλέφωνο της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή, δεν έχει χτυπήσει από την πλευρά του εκπροσώπου του τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα» ξεκαθάριζαν.

«Αν χτυπήσει το τηλέφωνο, η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε αυτή τη συζήτηση, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι πρέπει να υπάρχει επικοινωνία Ελλάδας – Τουρκίας σε ανώτατο επίπεδο ώστε όποια ένταση υπάρχει να αποκλιμακώνεται εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει αυτό το αίτημα από τον Τούρκο πρόεδρο, κάτι που συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να παρατείνει το πρόγραμμα καθώς το να συμπέσουν μια ώρα οι δύο ηγέτες όταν το ένα αεροπλάνο θα προσγειώνεται και το άλλο ετοιμάζεται να απογειωθεί δεν είναι επαρκής χρόνος για τέτοια συνάντηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.