ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σενάρια για lockdown στη Θεσσαλονίκη- Εκτάκτως στη συμπρωτεύουσα ο Θ.Πλεύρης και η Μ.Γκάγκα

Σενάρια για lockdown στη Θεσσαλονίκη- Εκτάκτως στη συμπρωτεύουσα ο Θ.Πλεύρης και η Μ.Γκάγκα

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί εκτάκτως αύριο Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης η αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Κωτσιόπουλος και άλλα στελέχη του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να έχει σύσκεψη με 14 δημάρχους μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και των εισαγωγών ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων ενώ στο τραπέζι είναι και η επιβολή ενός νέου Lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, καθώς πολλές περιοχές είναι πλέον στο κόκκινο.

Τα συστημικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν ήδη να κάνουν λόγο για επιβολή μέτρων στην Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων και χαμηλά στατιστικά στον εμβολιασμό.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου θέτοντας στο κόκκινο τις περιοχές Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Καβάλας.

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να επαναλάβει το πόσο σημαντική είναι αυστηρότατη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Αν και για την ώρα δεν υπάρχουν σκέψεις για επιβολή μίνι lockdown σε κάποια άλλη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, ωστόσο η αύξηση του ιικού φορτίου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση και τους λοιμοξιολόγους.

Το μήνυμα του Κ.Ζέρβα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από πλευράς του ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μείωση ωστόσο αυτή την εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, και τον κόσμο που επέστρεψε από διακοπές, τονίζοντας ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.