Μ.Βορίδης: «Πρόστιμο 300 ευρώ την εβδομάδα στους δημοσίους υπαλλήλους που δεν κάνουν τεστ»

Μ.Βορίδης: «Πρόστιμο 300 ευρώ την εβδομάδα στους δημοσίους υπαλλήλους που δεν κάνουν τεστ»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ την εβδομάδα στους δημοσίους υπαλλήλους που δεν κάνουν διαγνωστικό τεστ. Κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αποστέρηση μισθού.

Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού και είναι η πρώτη εβδομάδα που “τρέχουν”.

Αναφορικά με τις μηνυτήριες αναφορές από αρνητές, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «υπάρχει ένα υπόδειγμα έγκλισης, που μιλάει για εσχάτη προδοσία, βασανιστήρια, εγκληματικές οργανώσεις, δηλαδή είναι αυτό που λέμε “ό,τι να’ ναι”. Πάνε διάφοροι καταθέτουν αυτή την έγκλιση και υποθέτω ότι εκείνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να κινητοποιήσουν ή να εκφοβίσουν δήθεν με τον τρόπο αυτό και να κινητοποιήσουν τις αρχές για συλλήψεις στο πλαίσιο δήθεν αυτόφωρων αδικημάτων, καθηγητών, διευθυντών και άλλων στελεχών της δημόσιας διοίκησης».

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει επί τόπου να υποβάλλονται μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις από τους εγκαλούμενους, προκειμένου να υπάρχει σύλληψη.

«Θα πρέπει να δοθεί μια γενική κατεύθυνση – νομίζω ότι κινήθηκε ήδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου- ώστε αυτές οι μηνύσεις να αρχειοθετούνται κατευθείαν και άνευ ειδικής εξετάσεως ως προφανώς αβάσιμες και ψευδείς, και να μένει η μήνυση για την ψευδή καταμήνυση και τη συκοφαντική δυσφήμιση και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα για να κριθούν για τις πράξεις τους και να τελειώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Είδα ότι θα ρυθμιστεί και το θέμα του αυτοφώρου. Είναι προφανέστατα αβάσιμες αυτές οι μηνύσεις», επισήμανε.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, όταν κατατίθεται μια μήνυση, αυτή πρέπει να πάει σε έναν εισαγγελέα για να αξιολογηθεί. Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι είναι προφανώς αβάσιμη, τότε δεν υπάρχει η διαδικασία του αυτοφώρου. Επομένως, μπορεί κατευθείαν να αρχειοθετείται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ.Βορίδης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει «βιομηχανία» μηνύσεων κατά γιατρών. «Υπάρχουν αλλά δεν έχουν μαζικό χαρακτήρα», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.