Ν.Παναγιωτόπουλος: «Πρέπει να διασφαλίσουμε την προστασία των συνόρων μας»

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Πρέπει να διασφαλίσουμε την προστασία των συνόρων μας»

Δηλώσεις από την Αυστρία, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στη χώρα, η οποία ολοκληρώθηκε χθες, έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Δεν θέλουμε να έχουμε ένα όραμα της Ευρώπης περιτριγυρισμένης από τοίχους και φράχτες, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε την επαρκή προστασία των εθνικών μας συνόρων».

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Παναγιωτόπουλος συμμετείχε μαζί με την Αυστριακή ομόλογό του, Κλαούντια Τάννερ, σε ειδική ενημέρωση για τη διαχείριση της διελεύσεως συνόρων στο Άιζενσταντ. Ακολούθως, οι δύο υπουργοί μετέβησαν σε συνοριακή διάβαση του ομοσπονδιακού κρατιδίου Μπούργκενλαντ και παρακολούθησαν επίδειξη περιφρουρήσεως συνόρων από μεικτά στρατιωτικά και αστυνομικά κλιμάκια.

«Στα ειρηνικά σύνορα της Αυστρίας και της Ουγγαρίας», τόνισε ο Έλληνας υπουργός, παρακολουθήσαμε «μία εξαιρετική και πολύ αποτελεσματική επίδειξη των ικανοτήτων ελέγχου συνόρων των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με την Αυστριακή Αστυνομία».

Αναφερόμενος στις διμερείς επαφές με την Αυστριακή ομόλογό του, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή ενώ συζήτησαν για το μέλλον της Ευρώπης και τη διμερή αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Παναγιωτόπουλος για Μνημόνιο Κατανόησης

«Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο Κατανόησης για μια καλύτερη και πιο εκτεταμένη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μας, στον τομέα της άμυνας», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Η Αυστρία και η Ελλάδα είναι δύο χώρες που έχουν μια πολύ φιλική και στενή σχέση» καθώς «μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις και αξίες σε θέματα ασφαλείας και άμυνας και γενικότερα στη σταθερότητα στην περιοχή μας αλλά και αλλού».

Όσον αφορά τις συζητήσεις με την κ. Τάννερ, επεσήμανε ότι δόθηκε «ιδιαίτερη έμφαση στην πιθανή εμφάνιση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Ανατολή προς τη Δύση». Όπως εξήγησε, «πιθανότατα, οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα οδηγήσουν σε εντατικοποίηση αυτών των ροών στο εγγύς μέλλον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την περυσινή εμπειρία της Ελλάδας με την κρίση στον Έβρο, ο Έλληνας υπουργός τόνισε: «Καταφέραμε να προστατεύσουμε και διαφυλάξουμε τα δικά μας σύνορα, που ταυτόχρονα είναι και τα σύνορα της Ευρώπης, ενάντια σε κάτι που προτιμώ να χαρακτηρίζω ως “οργανωμένη εισβολή”. Έχοντας φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία μας, αναπτύσσοντας τη ροή πληροφοριών, εντατικοποιώντας την παρακολούθηση σε όλο το μήκος και το πλάτος των συνόρων μας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε να μπορούμε να αντιδράσουμε τακτικά στο πεδίο». Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αυστρία για την «άμεση βοήθεια» κατά την κρίση του Έβρου υπογραμμίζοντας: «Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να κινηθούμε στο μέλλον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.