Χωρίζουν (ξανά) την χώρα στα δύο: Όλη η Βόρεια Ελλάδα στο «κόκκινο» – Ετοιμάζουν «εκδικητικό» lockdown;

Χωρίζουν (ξανά) την χώρα στα δύο: Όλη η Βόρεια Ελλάδα στο «κόκκινο» – Ετοιμάζουν «εκδικητικό» lockdown;

Διόλου απίθανη δεν είναι η επιβολή ενός lockdown «εκδίκησης» στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μπήκαν δύο νέες περιοχές στο «κόκκινο».

Συγκεκριμένα, μετά από την συνεδρίαση των επιδημιολόγων χτες, αποφασίστηκε να παραμείνουν στο κόκκινο όσες περιοχές ήταν και την περασμένη εβδομάδα και να προστεθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Γρεβενών.

Όπως βλέπει κάποιος πλέον στο χάρτη η Ελλάδα έχει χωριστεί στα δύο, καθώς όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στα «κόκκινα».

Γιατί όμως lockdown «εκδίκησης»;

Στην Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με όσα λένε, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πιο χαμηλά απ’ όλη την άλλη χώρα, ενώ η Βόρεια Ελλάδα ψήφισε μαζικά στις πρόσφατες εκλογές την Νέα Δημοκρατία λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φυσικά οι Βορειοελλαδίτες, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες είδαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει κυβίστηση και να τηρεί πλήρως την Συμφωνία των Πρεσπών.

Lockdown ή όχι;

Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα ξανά κλείσει η χώρα, παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια εκδικητική συμπεριφορά προς τους ανεμβολίαστους, από το κλείσιμο των ΜΕΘ γιατί… έχουμε τα εμβόλια, μέχρι και τα μέτρα διαχωρισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα, όπως η επαναφορά της υποχρεωτικής μάσκας παντού (για όλους εμβολιασμένους και μη), αλλά και της διπλής μάσκας στα ΜΜΜ, ενώ ακόμα βρίσκεται στο τραπέζι η επιβολή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα μέτρα προφανώς θα εφαρμοστούν -στην αρχή- στην Βόρεια Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.