ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Οικονόμου: «Ο κ.Τσίπρας έχει έτοιμη την απάντηση στο μήνυμα του πρωθυπουργού πριν ακόμη το ακούσει»

Σήμερα συνάντηση Μητσοτάκη με Στουρνάρα

Γ.Οικονόμου: «Ο κ.Τσίπρας έχει έτοιμη την απάντηση στο μήνυμα του πρωθυπουργού πριν ακόμη το ακούσει»

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Μεγάλη Βρετανία και το εκπεφρασμένο αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι τα Γλυπτά εκλάπησαν από την Ελλάδα από τον Λόρδο Έλγιν και «δεν πρόκειται εμείς να συμβιβαστούμε με αυτό».

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου είπε πως ο πρωθυπουργός υπέγραψε το κείμενο για την επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών ιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ εντός της ημέρας αναμένεται το μήνυμά του προς τους πολίτες.

«Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους πολίτες για την πανδημία και τη συνεχή προσπάθεια ανάσχεσής της», είπε. Απαντώντας σε ερώτηση για το περιεχόμενο του μηνύματος του πρωθυπουργού περιορίστηκε να πει: «η στρατηγική μας είναι μια στρατηγική σταθερή που προσπαθεί να κρατήσει την κοινωνία και την οικονομια ανοικτή. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει την περαιτέρω πορεία το επόμενο διάστημα».

Μιλώντας για την οικονομία είπε πως η ανεργία για τον μήνα Σεπτέμβριο καταγράφει περαιτέρω μείωση. Τον φετινό Σεπτέμβριο έχουν εργασία 169.000 πολίτες περισσότεροι από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αναφερόμενος στην επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, είπε: «Είχαμε μία ακόμη επίθεση από τους τραμπούκους της οργάνωσης αυτής. Οι πράξεις αυτές είναι απαράδεκτες και ελπίζουμε την ίδια άποψη να έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα να την υποστηρίζουν και δημόσια».

Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Δείτε live:

Το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην Ε.Ε. καταγράφει η Ελλάδα τον Οκτώβριο

Περνώντας αμέσως μετά στον τομέα της Οικονομίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως «η χώρα παρουσίασε το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην ΕΕ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για τον Οκτώβριο. Οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές ενέργειας δημιουργούν πανευρωπαϊκό πρόβλημα που απεικονίζεται στην άνοδο του πληθωρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα καθολικό ευρωπαϊκό ζήτημα που προφανώς πλήττει και τη χώρα μας και τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση ανέγνωσε έγκαιρα το πρόβλημα, διέγνωσε τις διαστάσεις του και τρέχει ένα σχέδιο ανάσχεσης και αναστροφής των συνεπειών, ένα σχέδιο ανάσχεσης και αναστροφής πρωτογενών και δευτερογενών ανατιμήσεων. Θέλω να υπενθυμίσω ότι μέχρι σήμερα έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ».

Και ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Ως προϊόν των ενεργειών μας και των μέτρων που πολύ έγκαιρα πήραμε, η χώρα μας κατατάσσεται στην τρίτη θέση με το χαμηλότερο πληθωρισμό, καταγράφοντας αύξηση 2,8%, σαφώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ που ήταν 4,4%. Όπως μάλιστα επισημαίνεται από την Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε και στα είκοσι επτά κράτη-μέλη με την ενέργεια να αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα ανατιμήσεων, καθώς οι τιμές της αυξήθηκαν κατά  23,7% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο.

Μέσα σε αυτό το πλέγμα εισαγόμενων διεθνών κρίσεων, που επηρεάζει ήδη τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών η κυβέρνηση με ψύχραιμη και λελογισμένη διαχείριση στέκεται στο πλευρό των πολιτών προκειμένου οι ανατιμήσεις να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην οικιακή οικονομία αλλά και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Η σταθερότητα και η ανθεκτικότητα της οικονομίας μας, από τη μιά μας επιτρέπουν την εφαρμογή στοχευμένων μέτρων προκειμένου να στηρίξουμε την κοινωνία και από την άλλη μας εξασφαλίζουν ότι η χώρα μας θα προοδεύσει τάχιστα όταν οι κρίσεις αυτές ατονήσουν».

Μείωση ανεργίας και προγράμματα ΟΑΕΔ 107 εκατ. ευρώ

Νέα δικαίωση για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αποτελούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Σεπτέμβριο, καθώς καταγράφεται περαιτέρω μείωση των ανέργων. Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία η ανεργία στη χώρα μας μειώθηκε το Σεπτέμβριο στο 13% από 16,5% που ήταν τον Σεπτέμβριο 2020 και 13,9% που ήταν τον περασμένο Αύγουστο. Τον φετινό Σεπτέμβριο είχαν και εξακολουθούν να έχουν εργασία, μισθό και εισόδημα 169.335 περισσότεροι συμπολίτες μας σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020.

Την ίδια στιγμή, μπαίνει σε εφαρμογή το «κοινωνικό πακέτο» του ΟΑΕΔ, συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ, για την στήριξη της απασχόλησης στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου και τη δίκαιη και ομαλή μετάβασή τους στη μεταλιγνιτική εποχή.

Η Κυβέρνησή μας έχει επιτύχει ένα παραγωγικό μοντέλο που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ταχύτατα τα οφέλη της ανάπτυξης στην κοινωνία, με την προσφορά χιλιάδων αναβαθμισμένων θέσεων εργασίας, αλλά και την αποτελεσματικότερη στήριξη εκείνων που έχουν ανάγκη. Με τον τρόπο αυτό η ανάπτυξη που επιτυγχάνουμε έχει προστιθέμενη ανθρωπιστική αξία που γυρίζει πίσω στην κοινωνία.

Οι απαντήσεις στους δημοσιογράφους

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπλήσσει αρνητικά με την συμπεριφορά του σημειώνοντας πως «έχει έτοιμη την απάντηση στο μήνυμα του πρωθυπουργού πριν ακόμη το ακούσει».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση Ερντογάν – Σάντσεθ, ο κ. Οικονόμου είπε πως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας όφειλε να λάβει υπόψιν τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε σχέση με το ζήτημα της ισχύος των πιστοποιητικών μετά και την τρίτη δόση εμβολιασμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τη συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη και επιφυλάσσεται για αποφάσεις.

Για τα χθεσινά επεισόδια μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, έκανε λόγο για απαράδεκτες φασιστικές πρακτικές που ευδοκιμούν στο χώρο της εξωκοινουβλευτικής Αριστεράς, ενώ καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του κ. Μανιού και της αντιπροσωπείας βουλευτών την ώρα που πήγαν να καταθέσουν στεφάνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.