ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μέτρα παίρνει ο Κ.Μητσοτάκης για να πιέσει τους ανεμβολίαστους – Απειλές προστίμων ακόμα και στην εκκλησία

Μέτρα παίρνει ο Κ.Μητσοτάκης για να πιέσει τους ανεμβολίαστους – Απειλές προστίμων ακόμα και στην εκκλησία

Με το σύνθημα “για να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα”, το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον νέο σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο, στόχο έχει να πιέσει με κάθε μέσο να εμβολιαστούν οι πολίτες(θέλουν δεν θέλουν)!

Τα δε μέτρα κλασικό σύστημα “κοπτοραπτικής” με προφάσεις επιστημονικότητας όπου… συμφέρει!

Πρώτον, στο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, το οποίο πλέον θα έχει επτάμηνη διάρκεια για τους πολίτες άνω των 60 ετών και θα ανανεώνεται μόνο εφόσον κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου… Δεδομένου ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι εθνική απόφαση και όχι ευρωπαική, καταγράφονται αντιδράσεις στη λογική ότι οι Έλληνες πολίτες που δεν κάνουν την τρίτη δόση, δεν θα μπορούν για παράδειγμα να κυκλοφορούν “ελεύθερα” στο εξωτερικό, ενώ αντίστοιχα πολίτες χωρών που δεν έχουν αντίστοιχο περιορισμό, θα μπορούν άνετα να ταξιδεύουν στη χώρα μας ή όπου αλλού…

Δεύτερον, παράγοντες της εστίασης και της ψυχαγωγίας θεωρούν “άνιση” την απόφαση οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να εισέρχονται σε μπαρ, εστιατόρια, σινεμά, θέατρα, γυμναστήρια κ.α., και την ίδια ώρα να έχουν πρόσβαση στο λιανεμπόριο και στα κομμωτήρια.

Τρίτον ερωτηματικά υπάρχουν για την τήρηση του μέτρου της εισόδου των πιστών στους ναούς, με αρνητικό rapid ή μοριακό test.

Τους ελέγχους αναλαμβάνει η αστυνομία και τα στελέχη της Αρχής Διαφάνειας, με δειγματοληπτικούς κατά το πλείστον ελέγχους!

Μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μάλιστα και τη συνεργασία των ίδιων των εκκλησιών, αναρωτιούνται πολλοί, πόσο μάλλον τη στιγμή που σε κάποιους ναούς υπάρχουν ιερείς που “κλείνουν τα μάτια” όσον αφορά στο θέμα της μάσκας ή παρακινούν ακόμη τους πολίτες να μην εμβολιαστούν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι αν εντοπιστεί πιστός χωρίς τεστ, το πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.