Οι δηλώσεις του Νότη Μηταράκη για το μεταναστευτικό και για τις απειλές του Ερντογάν

Οι δηλώσεις του Νότη Μηταράκη για το μεταναστευτικό και για τις απειλές του Ερντογάν

Για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και στις πρόσφατες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα για τους μετανάστες, τοποθετήθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Ν. Μηταράκης, σημείωσε πως «η τουρκική ρητορική δεν είναι καινούργια, αλλά τα γεγονότα του 2020 απέδειξαν ότι η χώρα μας μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της. Αυτό επηρέασε πολύ αρνητικά τη διαπραγματευτική ισχύ της Τουρκίας απέναντι στην ΕΕ».

«Σε αντίθεση με το 2016 που η ΕΕ αναγκάστηκε να παραχωρήσει προνόμια απέναντι στην Τουρκία, πλέον είναι σε πολύ πιο ισχυρή θέση. Η Τουρκία έχει 3,8 εκατ. Σύρους, οι οποίοι έχουν αρχίσει να φεύγουν, άρα σε περίπτωση που ανοίξει τα σύνορα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα θέλουν να περάσουν. Έχει παράλληλα κάποιες ροές από το Αφγανιστάν, που δημιουργεί πολιτικό εσωτερικό πρόβλημα στην Τουρκία. Ο κόσμος αντιδρά από την ύπαρξη κυρίως στην Κωνσταντινούπολη μεγάλων πληθυσμών μεταναστών. Πάνω σε αυτό στηρίζει τη ρητορική του, καλλιεργώντας την ελπίδα στους Τούρκους ότι αυτοί θα φύγουν προς την Ευρώπη. Ο κίνδυνος αυτής της ρητορικής, όπως το 2019 είναι να υπάρχουν πολύ αυξημένες ροές προς την Τουρκία. Άρα η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζει την ισορροπία εισροών εκροών με μεγάλη προσοχή. Γιατί εμείς θα προστατέψουμε τα σύνορά μας», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με το φράκτη στον Έβρο, τόνισε πως έχει κατασκευαστεί μέχρι στιγμής σε μήκος 39 χιλιομέτρων. «Η Τουρκία έφτασε στα 1000 χιλιόμετρα στο φράκτη στα σύνορα με το Ιράν. Είναι σημαντικό η Τουρκία να μην αποτελέσει πύλη εισόδου. Να κοιτάξει η Τουρκία ανατολικά. Η μείωση των ροών στην Ελλάδα είναι 90% σε σχέση με το 2019. Η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να φυλάει τα σύνορά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.