ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χ.Σταϊκούρας: «Εξετάζεται η έκδοση κρατικού πράσινου ομολόγου εντός του 2022»

Χ.Σταϊκούρας: «Εξετάζεται η έκδοση κρατικού πράσινου ομολόγου εντός του 2022»

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του επίκουρου καθηγητή του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αναστάσιου Σεπετή «Χρηματοοικονομικά της Αειφόρου Ανάπτυξης», ανέφερε πως «για την Ελλάδα, η ευθυγράμμιση της οικονομικής μεγέθυνσης με τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς και κλιματικούς εθνικούς στόχους αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι εν λόγω στόχοι και πολιτικές έχουν ρητά τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και υποστηρίζονται περαιτέρω από τον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Κυκλική Οικονομία και τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. Το δε Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης χρηματοδότησης, έχοντας συμπεριλάβει επενδύσεις οι οποίες στο σύνολό τους συμφωνούν με την «Αρχή Μη Πρόκλησης Σημαντικής Βλάβης» της Ευρωπαϊκής Ταξινομίας.

Επεσήμανε δε, ότι στις δράσεις που προωθεί το υπουργείο συμπεριλαμβάνονται η πρόθεση να εξεταστεί η έκδοση κρατικού πράσινου ομολόγου εντός του 2022, καθώς και η επιδίωξη για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να καταρτιστεί μια συνεκτική Εθνική Στρατηγική Βιώσιμης Χρηματοδότησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Τράπεζα της Ελλάδας και τα ενδιαφερόμενα- από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα- μέρη, είναι η διασφάλιση ότι τα νέα πρότυπα αειφορίας και οι διαδικασίες δημοσιοποίησης θα αποτελέσουν εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα και των ελληνικών επιχειρήσεων», κατέληξε στην ομιλία του ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.