ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α.Λοβέρδος: «Στόχος μου να κάνω το ΠΑΣΟΚ ξανά δεύτερο κόμμα»

«Ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι στη Βουλή»

Α.Λοβέρδος: «Στόχος μου να κάνω το ΠΑΣΟΚ ξανά δεύτερο κόμμα»

Για το ακροατήριό του και το ενδεχόμενο παρασκηνιακών κινητοποιήσεων από άλλα κόμματα στην διαδικασία της ανάδειξης νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ μίλησε σε συνέντευξή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Εγώ απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο. 11 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες. Δεν κάνω διάκριση. Τι ψήφισες στο ’19, τι ψήφισες το ’15, τι ψήφισες το ’12. Τι ψήφισες στο δημοψήφισμα. Δεν με ενδιαφέρει. Τώρα, δες είμαστε 6, ίσοι άνθρωποι, δες ποιος είναι αυτός που πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει την πατρίδα αλλά και το χώρο του και έλα. Όταν κάναμε το 2004 την ελεύθερη επιλογή έτσι στοχεύαμε. Δεν λέγαμε να έρθουν να μας ψηφίσουν μόνο οι δικοί μας. Λέγαμε να έρθει και από ένα άλλο κόμμα» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις φήμες για παρασκηνιακή κινητοποίηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας την καλοδέχεται με ενθουσιασμό. «Διότι αυξάνεται η συμμετοχή άρα προοιωνίζεται κάτι καλύτερο για τις βουλευτικές εκλογές και δεύτερον γιατί διαλύονται οι κομματικοί μηχανισμοί. Η συμμετοχή διαλύει τους μηχανισμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο συζητήσεων με εξωκομματικά στελέχη, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως «μπορώ να συζητήσω με έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγε μετά το δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο, παρά με έναν δικό μας που είναι υπουργός της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το κόμμα μας υπό τη δική μου προεδρία, αν επιλεγώ, θα είναι ένα διαλλακτικό κόμμα. Θα μιλά με τους πάντες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

«Είμαι μέτοχος των προσπαθειών που δημιούργησαν και στην Ελλάδα μια κουλτούρα συνεργασίας. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε επιλογή συνεργασίας μας με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΛΑΟΣ, ήμουν εκεί, κυβέρνηση Παπαδήμου. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Βενιζέλος συνεργάστηκε με τον κ. Σαμαρά, ήμουν εκεί. Άρα δεν είμαι αρνητής των συνεργασιών» συμπλήρωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να μην είναι αυτός ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει κάτι για τον ίδιο. «Ότι σήμαινε για μένα το 2015 η νίκη της αείμνηστης Γεννηματά. Δεν κέρδισα εγώ το ’15. Κέρδισε η αείμνηστη Γεννηματά» υπογράμμισε.

O Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες που θα κληθούν να επιλέξουν το νέο ηγέτη του κόμματος.

«Ηγέτης ο οποίος αντί να κάνει κάτι τη Δευτέρα, το κάνει μετά από πέντε μήνες, εμένα με αποσταθεροποιεί και με αποσυντονίζει και πρέπει ο πολίτης να προσέξει. Αν υπάρχει τέτοιος υποψήφιος, που να υποψιάζεται ότι είναι αναβλητικός να μην τον προτιμήσει» σημείωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει ο νέος πρόεδρος του κόμματος να βρίσκεται στη Βουλή.

«Πρέπει να είσαι βουλευτής, πρέπει να είσαι στις 6 του μηνός εκεί» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Στόχος μου να κάνω το ΠΑΣΟΚ ξανά δεύτερο κόμμα

Τη δέσμευσή του ότι από θα επαναφέρει το όνομα, το σήμα και τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ αν εκλεγεί πρόεδρος επανέλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Παλέψαμε γι’ αυτό το κόμμα. Και δεν πέτυχε. Ενώθηκαν τέσσερις παρατάξεις με ποσοστό των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, 14% και απέδωσε ένα 8,1 δηλαδή 6% κάτω από τις δυνάμεις των κομμάτων που το συναπάρτιζαν. Κι αν κάποιος μου πει, ναι ρε φίλε, βάζεις το Γενάρη του ’15 και δεν βάζεις το Σεπτέμβρη. Το Σεπτέμβρη είχαμε 10,5 από το 10,5% στο 8. Δεν το λες και επιτυχία» τόνισε για το Κίνημα Αλλαγής και πρόσθεσε πως αν εκλεγεί θα επαναφέρει από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που υπόσχομαι βασίμως όπως έδειξε και η δημοσκόπηση της Metron Analysis, είναι να επιτύχουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όχι του “αγίου ποτέ”, αλλά το ’22 ή το ’23 υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων του κόμματος» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας πως αν δεν πετύχει το στόχο του θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

«Μετά έχουμε και κάποιες δημοτικές εκλογές και όταν ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος των επόμενων μηνών, ο Ανδρέας Λοβέρδος αν δεν επιτύχει στους στόχους του δεν θα κατσικωθεί εντός εισαγωγικών, δεν απαιτεί να έχει ένα δικό του κόμμα αλλά θα παραμερίσει για να πάρουν τη θέση του άλλες ή άλλοι που είναι φιλόδοξοι να πάνε το κόμμα ακόμα περισσότερο» υπογράμμισε.

«Επιτυγχάνω ή δεν επιτυγχάνω τους στόχους μου και το κριτήριο η μία ή οι δύο εκλογές είναι διαφορετικά πράγματα. Εγώ δεν το βάζω με εκλογόμετρο το βάζω με το ποσοστό επιτυχίας. Η παράταξή μας πρέπει να υπερδιπλασιασει τις δυνάμεις της για να μην να μην διαλυθεί» υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως αν στις δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική δεν έχουν αυξηθεί τα ποσοστά του κόμματος, «τότε δεν θα αντέξουμε πίεση δύο μεγαλύτερων κομμάτων…».

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος αποτελεί δέσμευση του ίδιου να φέρει στο κόμμα υπερδιπλάσιο αριθμό ψήφων, δηλαδή ένα κόμμα του 16-18%. «Αυτή είναι η δική μου δέσμευση. Και μου λέγανε, περιπαικτικά μου λέγανε, και γιατί δεν λες τριπλασιασμό και τους έλεγα με συγχωρείτε πάρα πολύ, λέω αυτό που μπορούμε. Και έδειξε η Metron Analysis ότι αυτό είναι κοντά. Γιατί στις δεύτερες εκλογές εμείς θα ανεβαίνουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέφτει».

«Εκτίμησή μου είναι ότι στις επόμενες εκλογές χωρίς απλή αναλογική το σημείο της συνάντησης μπορεί και να είναι σημείο όπου εμείς είμαστε πάνω» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δειλή και φοβιτσιάρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για την ανανέωση που μπορεί να φέρει στην πολιτική και στο κόμμα, αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας.

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ένας άνθρωπος που είναι 21 χρόνια στην πολιτική ζωή και με παρουσία σε σημαντικά υπουργεία, μπορεί να φέρει την ανανέωση, «γιατί πρέπει να έχει απόψεις, δεξιότητες και αποφασιστικότητα». «Έχω κριθεί γι’ αυτά και αν ρωτήσετε έναν πολίτη που με στηρίζει, θα σας πει κάτι από όλα αυτά, θα σας έδινε ορισμένα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν σε μένα να λέω τώρα, δεν κάνω ακόμα μια θητεία για να αποχωρήσω, έτσι, αλλά είμαι εδώ και λέω ότι εγώ μπορώ να κάνω όλα αυτά τα οποία υπόσχομαι» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «δειλή και φοβιτσιάρα». «Μπρος σε όλα τα προβλήματα έδειξε καθυστέρηση» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι είχε μιλήσει στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Νοέμβριο του 2020.

«Στους εργαζόμενους εκείνους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που είναι σε συναλλαγή με τον κόσμο. Δεν ακούστηκα. Το κόμμα μου υιοθέτησε την άποψη αυτή τον Μάρτιο – Απρίλιο, ενώ η κυβέρνηση τον Ιούλιο του ’21» τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχω τα δυόμιση χρόνια που ήμουν εκεί στην πλάτη μου ως εμπειρία. Δεν μπορώ να σας λέω κουταμάρες. Ήμουν υπέρ της υποχρεωτικότητας. Την κάνανε αργά. Την καταστρέψαν. Η υποχρεωτικότητα δεν απέδωσε σχεδόν τίποτα».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι είχε διαφωνήσει με τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην αρχή είχε πει ότι υπάρχει θέμα συνταγματικότητας και τώρα λέει ότι δεν υπάρχει. Εγώ συμφωνώ με τη δεύτερη άποψη του και την είχα υποστηρίξει στη Βουλή από πέρσι» υποστήριξε και τόνισε πως «η πανδημία κατέστη πανδημία των ανεμβολίαστων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.