Α.Γεωργιάδης: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στην αγορά ούτε μέτρα περιορισμού των εμβολιασμένων»

«Δεν χρειάζεται να συζητάμε για νέα μέτρα στήριξης καθόλου»

Α.Γεωργιάδης: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στην αγορά ούτε μέτρα περιορισμού των εμβολιασμένων»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε σήμερα Τετάρτη πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στην αγορά, ούτε να επιβάλει κάποιο μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων πολιτών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε τα τρία νομοσχέδια για τις επενδύσεις (στρατηγικές επενδύσεις, αναπτυξιακός) και τη Δίκαιη Μετάβαση, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως “δεν υπάρχει το ηθικό δικαίωμα” να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες.

«Οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν να νοσήσουν, όχι να πεθάνουν, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η βάση να περιορίσεις ατομικές ελευθερίες», σημείωσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν συζητούνται νέα μέτρα τύπου της ‘προηγούμενης εποχής. Εξαντλήσαμε το ΕΣΠΑ και έπειτα η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι σε διάθεση να αρχίσει να δίνει και πάλι χρήματα. Σε εποχή πληθωρισμού η συζήτηση για νέα μέτρα στήριξης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η κυβέρνηση δαπάνησε ένα απ’ τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην Ευρώπης. Πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια», τόνισε.

«Στόχος όλων των μέτρων», είπε ο υπουργός «είναι να έχουμε εορτές όπου η αγορά θα λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για νέα μέτρα στήριξης καθόλου».

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «η Κυβέρνηση έχει δαπανήσει μέχρι τώρα 1,2 δισ. ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του ελληνικού προϋπολογισμού». Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να υπάρξει πρόσθετη παρέμβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​Για τη μετακύλιση του κόστους στο τελικό προϊόν και στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις ο υπουργός κάλεσε τις εταιρείες να βρουν τρόπους να είναι ανταγωνιστικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.