Γ.Οικονόμου σε Α.Τσίπρα: «Αφού δεν συμφωνεί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, ποια μέτρα προτείνει;»

«Όποιος δεν τις αντέχει, δεν μπορεί να προσφέρει»

Γ.Οικονόμου σε Α.Τσίπρα: «Αφού δεν συμφωνεί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, ποια μέτρα προτείνει;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, απευθύνει κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

«Σε περιόδους μεγάλων κρίσεων απαιτούνται γενναίες και υπεύθυνες αποφάσεις για την προστασία των ανθρώπων και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Όποιος δεν τις αντέχει, δεν μπορεί να προσφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος στον κατήφορο της άρνησης και της κοντόφθαλμης μικροκομματικής σκοπιμότητας που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Συνεχίζοντας καλεί τον κ. Τσίπρα, στη διάρκεια των σημερινών συναντήσεών του με υγειονομικούς κι ενόψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, «να αφήσει τις υπεκφυγές και να τοποθετηθεί συγκεκριμένα:

  • Αφού δεν συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, ποια συγκεκριμένα μέτρα προτείνει ώστε οι 520.000 συμπολίτες μας, που αποφεύγουν συστηματικά να εμβολιαστούν -αποτελώντας την ηλικιακή ομάδα που κυρίως νοσηλεύεται και στην οποία σημειώνονται οι μεγαλύτερες απώλειες- να σπεύσουν να εμβολιαστούν;
  • Είναι στοχοποίηση η συγκεκριμένη απόφαση ή κατάφαση στη ζωή και πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους; Απέναντι σε εκείνους που στερούνται τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, ενώ τις έχουν ανάγκη, επειδή κάποιοι αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν;
  • Πώς εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα, την οποία ψελλίζει κατά καιρούς, δίχως να προβλέπονται κυρώσεις για αυτούς που παραβαίνουν το νόμο και επιδεικνύουν έλλειψη κοινωνικής ευθύνης; Εκτός και αν επιμείνει στο χωρίς νόημα εφεύρημα της “προαιρετικής υποχρεωτικότητας”».

Λοβέρδος: Δεν μπορώ να πάρω αρνητική θέση σε ό,τι ωθεί τον κόσμο στον εμβολιασμό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ας αφήσει τις γενικότητες, τους αφορισμούς, τις καταγγελίες και ας τοποθετηθεί συγκεκριμένα. Αν δεν το κάνει και αυτή τη φορά, όπως το έχει αποφύγει μέχρι σήμερα, θα αποδείξει ότι αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσει το βάρος επιβεβλημένων αποφάσεων που έχουν πολιτικό κόστος, ψαρεύοντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.