ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Θάνος Πλεύρης: Διαθέσιμα self test για όλους την ερχόμενη εβδομάδα για τον περιορισμό των κρουσμάτων

Θάνος Πλεύρης: Διαθέσιμα self test για όλους την ερχόμενη εβδομάδα για τον περιορισμό των κρουσμάτων

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέύρης, ανακοίνωσε την δωρεάν διάθεση self test σε όλους τους πολίτες, για να εντοπίσουν τους φορείς του ιού, πρίν τα Χριστούγεννα και να περιοριστεί η μετάδοση.

«Την επόμενη εβδομάδα, θα δοθεί ένα δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό και είναι πολύ σημαντικό όλοι να βοηθήσουμε ώστε να κάνει το τεστ το δυνατό περισσότερος κόσμος, και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Στην πραγματικότητα, μια εβδομάδα θα διατίθεται αυτό το τεστ, προκειμένου να μπορέσουμε να βρούμε έναν αριθμό κρουσμάτων. Με τον αυτοπεριορισμό και την καραντίνα που αυτά τα άτομα θα έχουν, και Χριστούγεννα θα μπορέσουν να κάνουν, αφού η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά από 10 με 15 ημέρες, και θα περιοριστεί η μετάδοση».

Σημείωσε, πάντως, ότι τα κρούσματα από εβδομάδα σε εβδομάδα είναι λιγότερα και αυτό είναι στοιχείο που δημιουργεί την αισιοδοξία ότι «πάμε σε επιπεδοποίηση της πανδημίας», όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε πως όλες οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται στη διάθεση του ΕΚΑΒ, και αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 200 πολίτες από το ΕΣΥ νοσηλεύονται σε κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. «Προφανέστατα αυτές οι κλίνες ΜΕΘ αφορούν περιστατικά non covid, διότι σε μια ΜΕΘ δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα περιστατικά και covid και non covid».

Απαντώντας στην κριτική για τους βαριά ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, ο υπουργός είπε πως «πράγματι, διασωληνώνεται και κόσμος εκτός ΜΕΘ, διασωληνώνεται όμως με τους όρους που προβλέπουν τα διεθνή πρωτόκολλα. Ασθενείς διασωληνώνονται κατά βάση σε χειρουργικές κλίνες, σε κλίνες ΜΑΦ ή σε ειδικές κλίνες που έχουν τεχνική υποστήριξη, υποστήριξη του υγειονομικού προσωπικού και τους αναπνευστήρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι οι συμπολίτες μας δέχονται τη φροντίδα σε ένα ΕΣΥ το οποίο πιέζεται, είπε ο Θ. Πλεύρης και προκάλεσε έναν βουλευτή που να έχει διατελέσει υπουργός Υγείας να πει ότι δεν υπήρχαν αναμονές για κλίνες ΜΕΘ στην προ πανδημίας εποχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.