ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στις 11:30 ανακοινώνει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό – Σε εφαρμογή από αύριο

Tα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Στις 11:30 ανακοινώνει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό – Σε εφαρμογή από αύριο

Σε μερικό lockdown αναμένεται να μπει η Ελλάδα από αύριο, Παρασκευή, καθώς σήμερα στις 11:30 η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά και το πέρας της τηλεδιάσκεψης που λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων προβλέπουν άμεση εφαρμογή ενός πρώτου πακέτου μέτρων, ενώ η Επιτροπή επεξεργάζεται πλέγμα μέτρων που θα εφαρμοστεί μετά τις γιορτές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στόχος είναι να μην περιοριστεί τελείως η οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις των «ειδικών» προβλέπουν άμεση εφαρμογή των παρακάτω μέτρων:

  • Αναστολή μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους.
  • Διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Υποχρεωτική χρήση διπλής η υψηλής προστασίας μάσκας στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Υποχρεωτικά τεστ για όσους εισέρχονται στη χώρα, τη 2η και την 4η ημέρα μετά την άφιξή τους.

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο και εισήγηση να επιτρέπεται μόνο η παρουσία καθήμενων στα καταστήματα εστίασης.

Τι έρχεται μετά τις γιορτές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή επεξεργάζεται πλέγμα μέτρων που θα εφαρμοστεί μετά τις γιορτές.

Προς το παρόν δεν έχουν αποφασιστεί τα μέτρα, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει την επιβολή ενός καθολικού lockdown ώστε να μην κλείσει τελείως η οικονομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tα μέτρα που θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβληθούν μετά τις γιορτές είναι η επέκταση της τηλεργασίας, το μειωμένο ωράριο στην εστίαση και τη διασκέδαση αλλά και οι περιορισμοί στη χωρητικότητα στους κλειστούς χώρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.