Κοροϊδεύουν τους Έλληνες σε ζωντανή μετάδοση τα στελέχη της κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι οι «πρόσφυγες» στην Ελλάδα… δεν είναι πάνω από 100.000 άτομα!

«Συνολικά αυτό που ονομάζουμε προσφυγικό στη χώρα μας αφορά 80.000 με 100.000 άτομα», είπε χαρακτηριστικά.

Καλούμενος συγκεκριμένα να απαντήσει στην ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ –που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα– στην ερώτηση που εδώ και πολλά χρόνια κάνουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες «πόσους μετανάστες έχουμε στη χώρα εκτός από τα νησιά» απάντησε συγκεκριμένα πως έχουμε 33.000 σε δομές και 50.000 αναγνωρισμένους πρόσφυγες, σημειώνοντας μάλιστα πως κάποιοι από αυτούς φεύγουν από τη χώρα ενώ ακόμη χαίρουν προστασίας.

Τώρα αν βγει ο κ. Μηταράκης μια μικρή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, συνομιλήσει με κατοίκους και καταφέρει να πείσει οποιονδήποτε ότι συνολικά στη χώρα -εκτός των νησιών- έχουμε μόλις 80.000 έως 100.000 μετανάστες, θα πρέπει να αναβαθμιστεί από υπουργός σε κάτι άλλο, διότι αυτός ο αριθμός -και ακόμη μεγαλύτερος- μεταναστών πρέπει να υπάρχει μόνον εντός των ορίων του κέντρου της Αθήνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη λοιπόν, σε μια χώρα 10.000.000, όπως η Ελλάδα, όλη αυτή η κουβέντα γίνεται για 80.000 άτομα. Προφανώς ο κ. Μηταράκης απλά δεν ήθελε να απαντήσει στο ερώτημα και έτσι αποφάσισε να μιλήσει για ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των μεταναστών στη χώρα μας. Πρόκειται όμως για κουτοπονηριά που καλό δεν κάνει ούτε στον ίδιο, καθώς ουδείς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να θεωρήσει ότι στην ερώτηση «πόσους μετανάστες έχουμε στη χώρα» ο αριθμός που απεικονίζει την αλήθεια είναι… πενταψήφιος.