Πέταξαν 2.000 ευρώ στους οδηγούς και στη συνέχεια έπιασαν «δουλειά» οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου

Εξαφανισμένος ήταν τα τελευταία 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς την ώρα που η χώρα διαλυόταν από την κακοκαιρία «Ελπίς», ο πρωθυπουργός δεν έκανε ούτε μια δήλωση, ούτε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο. Αποτέλεσμα ήταν πολλοί πολίτες να αναρωτηθούν για την τύχη του.

Αφού πέρασε η «μπόρα» οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου αποφασίζουν σήμερα να εμφανίσουν τον άφαντο πρωθυπουργό, ο οποίος θα απευθυνθεί στους πολίτες στις 11.00 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος της εξαφάνισης του ήταν απλός.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=qPKYelEioYs&feature=emb_title&ab_channel=PronewsMedia

Οι επικοινωνιολόγοι του πιστεύουν ότι εάν έκανε κάποια δήλωση την ώρα που τα πράγματα ήταν δύσκολα το μόνο που θα κατάφερνε θα ήταν να εξοργίσει περισσότερο τους πολίτες, έτσι βγήκαν μπροστά άλλοι υπουργοί, ώστε να δεχθούν αυτοί το πολιτικό κόστος και στη συνέχεια να αποπεμφθούν από την κυβέρνηση.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ακολουθεί τη «συνταγή» των πυρκαγιών της Εύβοιας. Και τότε ο πρωθυπουργός ήταν άφαντος και η κυβέρνηση εκπροσωπούταν από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Λίγες ημέρες μετά το σβήσιμο των πυρκαγιών ο Ν.Χαρδαλιάς άλλαξε πόστο και ο Μ.Χρυσοχοΐδη έμεινε εκτός κυβέρνησης.

Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει τώρα και με τους Χ.Στυλιανίδη, Γ.Πατούλη, ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη υπουργοί που δεν πρέπει να αισθάνονται βέβαιοι για τη θέση τους, ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής (δύσκολα όμως θα υπάρξει αντικατάσταση), αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο πρώτος αναμένεται να απορροφήσει όλη την οργή του Μαξίμου, αφού αναμένεται να χρεωθεί όλες τις αποτυχημένες συσκέψεις επί συσκέψεων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» αλλά και τον αποτυχημένο χειρισμό με το πρώτο χιόνι που έπεσε.

Από εκεί και πέρα ο Κ.Μητσοτάκης αναμένεται να κατηγορήσει… και τους μετεωρολόγους, αλλά και την κλιματική κρίση.

Υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη

Από την κυβέρνηση έγινε γνωστό ότι το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Εκεί αναγκαστικά θα τοποθετηθεί για το επιτελικό μπάχαλο, ενώ αναμένεται να μοιράσει ευθύνες αλλού. Από το Μαξίμου ήδη προετοιμάζουν προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας ότι «κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία και στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τα άλλα στην επίσημη ατζέντα του υπουργικού που συνεδρίαζει με τηλεδιάσκεψη θα βρεθούν τα εξής θέματα:

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα των νομοσχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υλοποίηση έργων υποδομής για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, και για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2020/262 (ΕΕ) για το γενικό καθεστώς των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/952 για τη θέσπιση κανόνων κατά πρακτικών φοροαποφυγής
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεθνή εμπορική διαιτησία
  • Κύρωση σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με εισηγητή τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη
  • Τροποποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 42/2020 για τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2021, με εισηγητή τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.