ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υπουργείο Παιδείας: Και τρίτη ανάθεση μαθήματος σε εκπαιδευτικούς

Υπουργείο Παιδείας: Και τρίτη ανάθεση μαθήματος σε εκπαιδευτικούς

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να διευρύνει τη λίστα των μαθημάτων που θα διδάσκουν οι ειδικότητες των δασκάλων και των εκπαιδευτικών από την νέα σχολική χρόνια προκαλώντας ίλιγγο στους εκπαιδευτικούς.

Στην προσπάθεια να κερδίσει το «στοίχημα τριακονταετίας», όπως είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος το να ανοίξουν όλα τα σχολεία τον Σεπτέμβρη χωρίς κενά, ο Νίκος Φίλης κατέθεσε τροπολογία που ορίζει και τρίτη ανάθεση μαθήματος στους εκπαιδευτικούς, επιχειρώντας να μειώσει τον αριθμό των ελλείψεων. 

Αν και ακόμα δεν είναι γνωστό ποιες ειδικότητες θα αναλάβουν νέα διδακτικά αντικείμενα, τα μεγαλύτερα κενά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αφορούν τους φιλόλογους, τους μαθηματικούς, τους φυσικούς και τους χημικούς, άρα σε αυτά τα αντικείμενα θα κληθούν άλλοι διδάσκοντες να καλύψουν τις κενές θέσεις.

Ηδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν μέχρι στιγμής πρώτη και δεύτερη ανάθεση. Για παράδειγμα, το μάθημα των Μαθηματικών, εκτός από τον καθηγητή Μαθηματικών, μπορεί να το διδάξουν -με τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα- και οι ειδικότητες του φυσικού-χημικού αλλά και της Πληροφορικής. Αντίστοιχα, ένας καθηγητής Αγγλικών, εκτός από την πρώτη ανάθεση που είναι τα Αγγλικά, για δεύτερη ανάθεση έχει το μάθημα της Ιστορίας.

Με τη νέα διάταξη, το υπουργείο Παιδείας θα έχει τη δυνατότητα να ορίσει και νέα διδακτικά αντικείμενα στις ειδικότητες, ώστε να καλυφθούν κενά για τα οποία αδυνατεί να προσλάβει αναπληρωτές. Πάντως, οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για υποβάθμιση του σχολείου και κατάργηση των ειδικοτήτων, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν καθηγητές που θα κληθούν να διδάξουν αντικείμενα τα οποία δεν γνωρίζουν.

Στο μεταξύ, από αύριο θα μπορούν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων να κλειδώσουν το μηχανογραφικό τους και να οριστικοποιήσουν τις σχολές επιλογών τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μετά και τη δημοσιοποίηση των βαθμολογιών στα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα έχουν περιθώριο δύο εβδομάδων για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους στην ιστοσελίδα https://exams.it.minedu.gov.gr/ . Σημειώνεται ότι σήμερα η λειτουργία της σελίδας δεν θα είναι διαθέσιμη για τους υποψηφίους, στο πλαίσιο τεχνικών εργασιών που θα γίνουν.

Χαμηλές επιδόσεις σημειώθηκαν και φέτος στις βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ, όπου σε πολλά μαθήματα ειδικοτήτων η πλειοψηφία έγραψε κάτω από τη βάση. Καλύτερες επιδόσεις κατεγράφησαν στα δύο γενικά μαθήματα, στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά, σε σχέση με πέρσι. Ειδικότερα, στη Γλώσσα το 49,31% έγραψε πάνω από τη βάση, όταν πέρσι μόλις το 26,37% είχε επιτύχει βαθμό άνω του 10. Με μικρή άνοδο ξεχώρισαν οι υποψήφιοι του νέου συστήματος και στα Μαθηματικά, όπου το 26,23% πέτυχε βαθμό πάνω από τη βάση, όταν πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 23,92%.

Πάντως τα υψηλά ποσοστό, ακόμα και πάνω από 70%, των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση κυριάρχησαν και φέτος. Μόλις σε 10 μαθήματα, από τα 53 που έδιναν συνολικά ανά ειδικότητες οι υποψήφιοι, το ποσοστό πάνω από τη βάση ξεπέρασε το 50% του συνόλου των μαθητών που εξετάζονταν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.