Χρ. Μαντάς: «Το αποτέλεσμα για τις δυνάμεις της Αριστεράς δεν ήταν θετικό στην Ισπανία»

Χρ. Μαντάς: «Το αποτέλεσμα για τις δυνάμεις της Αριστεράς δεν ήταν θετικό στην Ισπανία»

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ισπανίας.

«Διαμορφώθηκε ένα σκηνικό που η Κεντροδεξιά υπό τον Ραχόι, παρά τα εμφανή σκάνδαλα στελεχών της κυβέρνησής του, μπόρεσε και αύξησε τη δύναμή της και τις έδρες της στη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου. Οι Podemos μαζί με την Ενωμένη Αριστερά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τη δεύτερη θέση. Δεν ξέρω αν η εξήγηση για όλα αυτά είναι το Brexit και η απίστευτη ρευστότητα που υπάρχει σε όλο το ευρωπαϊκό επίπεδο, στην ίδια τη Μ. Βρετανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες», τόνισε ο Χρήστος Μαντάς.

Και πρόσθεσε: «Προφανώς το αποτέλεσμα για τις δυνάμεις της Αριστεράς και τις δυνάμεις που και εμείς συμμετέχουμε και εκπροσωπούμε δεν ήταν θετικό. Χωρίς αμφιβολία αυτή η διαπίστωση νομίζω ότι υπάρχει. Ωστόσο υπάρχουν δυνατότητες και στην Ισπανία, θα έλεγα ότι είναι ανοικτό το παιχνίδι για μία διακυβέρνηση Σοσιαλιστών-Podemos και κάποιων άλλων, δεν έχει κλείσει αυτό. Ωστόσο, προφανώς έχει, αυτή τη στιγμή, πρωτοκαθεδρία ο κ. Ραχόι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.