ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ. Μπαλάφας: «Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ΝΔ ψηφοφόρων τίθεται υπέρ της απλής αναλογικής»

Γ. Μπαλάφας: «Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ΝΔ ψηφοφόρων τίθεται υπέρ της απλής αναλογικής»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, χαρακτηρίζει ως αντιδημοκρατική  τη θέση του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου επισημαίνοντας ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

«Ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς με μια αντιδημοκρατικότητα η οποία τον διακρίνει λέει ότι αυτό είναι ακυβερνησία», σημείωσε ο κ. Μπαλάφας και πρόσθεσε: «Εγώ είδα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις δημοσκοπήσεις και από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ΝΔ ψηφοφόρων τίθεται υπέρ της απλής αναλογικής».

Στο μεταξύ, ερωτηθείς να σχολιάσει το επιχείρημα ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής θα δυσχεραίνει το σχηματισμό κυβερνήσεων και πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε ακυβερνησία, ο κ. Μπαλάφας επέκρινε όσους τάσσονται υπέρ αυτής άποψης, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, σχημάτισε κυβερνήσεις συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους. «Εμείς που πήραμε 36% κάναμε συνεργασίες και προχωρήσαμε. Γιατί είναι πρόβλημα οι κυβερνήσεις συνεργασίας όταν ο λαός σου λέει από το 2012 και μετά τουλάχιστον ότι δεν θέλουμε μονοκομματικές αλλά κυβερνήσεις συνεργασιών», τόνισε και υπογράμμισε ότι σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις που ψήφιζαν εκλογικούς νόμους λίγο πριν τις εκλογές για λόγους σκοπιμότητας η σημερινή κυβέρνηση έβαλε το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου σε πολιτικά ουδέτερη περίοδο.

Εξάλλου, στο ερώτημα αν συμφωνεί με τη διατήρηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, ο υφυπουργός είπε: «Ο κοινός παρονομαστής εν πολλοίς της πλειοψηφίας των κομμάτων ήταν απλή αναλογική και ψήφος στα 17. Στα υπόλοιπα ζητήματα υπάρχει διχογνωμία και θα τα συζητήσουμε σε δεύτερο χρόνο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.