ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αποσύρθηκε η διάταξη για τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο, θα επανέλθει με νεότερο νομοθέτημα

Αποσύρθηκε η διάταξη για τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο, θα επανέλθει με νεότερο νομοθέτημα

Αφορούσε τη νομιμοποίηση του εθίμου, ωστόσο στη συγκεκριμένη διάταξη η έννοια του εθίμου και η διαδικασία για τους όρους διεξαγωγής που προβλέπει με μόνο κριτήριο την επανάληψη από γενιά σε γενιά χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία, όπως ανέφερε ο υπουργός

Αποσύρθηκε από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, η τροπολογία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη, για τη νομιμοποίηση εθίμων που επαναλαμβάνονται από γενιά σε γενιά και αφορούσε ουσιαστικά τον πασχαλινό ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο της Χίου. Η τροπολογία είχε ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση στο ελληνικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων μετά από θετική εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε, ότι στη συγκεκριμένη διάταξη η έννοια του εθίμου και η διαδικασία για τους όρους διεξαγωγής που προβλέπει με μόνο κριτήριο την επανάληψη από γενιά σε γενιά χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία και θα επανέλθει με άλλο νομοθέτημα. Ο κ. Σταθάκης, απέσυρε επίσης και τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 28, η οποία αφορά την ευθύνη των μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιχειρήσεων και ανέφερε, ότι οι έννοιες του δόλου και της αμέλειας είναι ασαφείς χρειάζονται επεξεργασία μετά την οποία η διάταξη θα επανέλθει με άλλο νόμο.

Ανυπόστατες υποθέσεις Δένδια για «αντεκδίκηση»

Τη διαφωνία του με την απόσυρση των διατάξεων εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας. Αναφερόμενος στην απόσυρση της διάταξης για το έθιμο ο κ. Δένδιας, έκανε λόγο για “αντίποινα” της κυβέρνησης προς τον κ. Μυταράκη, επειδή ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας έθεσε μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θέμα ύπαρξης off-shore εταιρείας στο μετοχολόγιο της εφημερίδας “Η Αυγή” (δείτε σχετικά).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά την απόσυρση της τροπολογίας για την ευθύνη των στελεχών των επιχειρήσεων ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι είναι λάθος, «με δεδομένο το πολύ κακό οικονομικό κλίμα που επικρατεί», όπως είπε. «Παρακάμπτω την προσπάθεια να μου αποδώσετε κίνητρο αντεκδίκησης προς τον κ. Μυταράκη», απήντησε απευθυνόμενος προς τον κ. Δένδια ο υπουργός Οικονομίας και πρόσθεσε ότι «ούτε ο χαρακτήρας μου ούτε η σχέση μου με τον κ. Μυταράκη το επιτρέπουν. Η διάταξη είναι πολύ γενική πολύ ασαφής και παραβιάζει τον γενικό κανόνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.