ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το υπ.Δικαιοσύνης προχωρά ν/σ για αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας

Το υπ.Δικαιοσύνης προχωρά ν/σ για αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης -που αναρτήθηκε σε διαβούλευση- για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας (εμμισθοποίηση υποθηκοφυλακείων).

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο συνιστώνται ανά την επικράτεια 41 έμμισθα υποθηκοφυλακεία και συνιστώνται 700 οργανικές θέσεις, ενώ οι υπηρετούντες υπάλληλοι  των υφιστάμενων έμμισθων υποθηκοφυλακείων  μεταφέροντα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού αορίστου χρόνου και παράλληλα οι  οργανικές θέσεις  που  κατείχαν καταργούνται.

Σε περίπτωση που υπάρξει πλεονάζων προσωπικό αυτό θα μεταφέρεται στα δικαστήρια της περιφέρειας τους. Οι αποδοχές τους θα είναι αυτές που καθορίζονται από τις διατάξεις του νόμου 4354/2015.

Παράλληλα, οι υποθηκοφύλακες που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση, ενώ τους παρέχεται η δυνατότητα να επαναδιοριστούν δικηγόροι.

Ακόμη, ο δικαστικοί υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υποθηκοφυλακείο που μετατρέπεται σε κτηματολογικό γραφείο τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια της περιφέρεις του υποθηκοφυλακείου που υπηρετούσαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών πραγματοποιεί την έκτακτη γενική συνέλευση, «λόγω της επείγουσας κατάστασης» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, που έχει δημιουργηθεί από το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η γενική συνέλευση  θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «NOVUS CITY HOTEL» (Πλατεία Καραϊσκάκη) στο Μεταξουργείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.