Νίκος Παππάς: «Χρεοκοπημένα κανάλια, με ιδιοκτήτες που δεν βάζουν χρήματα για να τα κρατήσουν»

Νίκος Παππάς: «Χρεοκοπημένα κανάλια, με ιδιοκτήτες που δεν βάζουν χρήματα για να τα κρατήσουν»

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διαλύσει το «τρίγωνο της διαπλοκής». «Δεν ήταν ατύχημα. Ήταν ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα. Φθάσαμε στο σημείο ο διευθυντής ομίλου που μετέχει στο MEGA να ζητά από τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο ομίλων που μετέχουν να βάλουν χρήματα γιατί απέκτησαν ισχύ και χρήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι δημόσια παραδοχή. Σοκαριστική νομίζω» προσέθεσε ο Νίκος Παππάς.  

«Είναι προφανές ότι η αγορά δεν ήταν βιώσιμη και εκεί οι τράπεζες αλλοίωναν τους κανόνες δανειοδότησης και ανταγωνισμού κατόπιν και πολιτικών πιέσεων» υποστήριξε και αναφέρθηκε στην εξεταστική που βρίσκεται σε εξέλιξη επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε κανείς να είναι καχύποπτος με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας δεδομένου ότι ο διοικητής της είναι πρώην υπουργός. 

Σε ό,τι αφορά στο ποιοι μπορεί να συμμετέχουν εξήγησε ότι αποκλείονται μόνο όσοι έχουν αμετάκτλητη καταδίκη. Χαρακτήρισε το ενδιαφέρον για τις άδειες αξιοσημείωτο και έκανε την πρόβλεψη πως η δημοπρασία θα γίνει στις αρχές Αυγούστου. Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των αδειών επέμεινε στις τέσσερις. «Το γιατί τέσσερις είναι μια ξεπερασμένη συζήτητηση με χρεοκοπημένα κανάλια, με τους ιδιοκτήτες να μη βάζουν χρήματα για να τα κρατήσουν» είπε χαρακτηριστικά. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας τέλος για την επιμονή του ανεξάρτητου βουλευτή να αποκλειστούν οι νυν κάτοχοι τηλεοπτικών σταθμών ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσωπικά με κανέναν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.