Επίθεση Ν. Φίλη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι για τον εκλογικό νόμο

Επίθεση Ν. Φίλη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι για τον εκλογικό νόμο

Σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στέλνει ένα μήνυμα στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του για την προώθηση της απλής αναλογικής ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για Το Ποτάμι κάνοντας λόγο για «δορυφόρους» της ΝΔ.

«Με την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία θεσπίζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά στη χώρα μας η απλή αναλογική και αναγνωρίζεται στους νέους το δικαίωμα ψήφου από τα 17 χρόνια. Πρόκειται για αλλαγές που αναβαθμίζουν τη δημοκρατία και σηματοδοτούν την προσπάθεια να ενισχυθεί η αξία της ψήφου και να ανακοπεί το κύμα εκλογικής αποχής και απαξίωσης της πολιτικής» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας.

«Για μεν τη ΝΔ και τους δορυφόρους της, κόμματα και πρόσωπα, ήταν αναμενόμενη η αρνητική στάση. Ελπίζουμε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί ότι η εκβιασμένη ψήφος, με σχήματα ενισχυμένης αναλογικής, δεν οδηγεί στην πολιτική σταθερότητα» δηλώνει. 

Αντιθέτως, υποστηρίζει, δημιουργεί αλαζονεία, αυταρχισμό και πελατειακό κράτος, όλα αυτά που απομάκρυναν τον πολίτη από την πολιτική και οδήγησαν την χώρα στην κρίση. 

«Αυτά πρέπει να υπερβούμε για να γυρίσουμε σελίδα. Είναι η γνήσια καταγραφή της λαϊκής θέλησης, που διαμορφώνει δυνατότητες για στέρεες προγραμματικές συγκλίσεις, που θα υπηρετούν ριζικά διαφορετικές, κοινωνικά-πολιτικά, προτάσεις. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας» καταλήγει ο κ. Φίλης. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.