ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιστολή ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτου στο κουαρτέτο γιατί με την στάση τους υπονομεύουν την διαπραγμάτευση

Επιστολή ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτου στο κουαρτέτο γιατί με την στάση τους υπονομεύουν την διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με επιστολή του προς το κουαρτέτο των δανειστών κατηγορώντας τους θεσμούς ότι με τη στάση τους υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση. Ο υπουργός απευθύνεται στους Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Πιερ Μοσκοβισί (Κομισιόν) και Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM) καταγγέλλοντας τη στάση των υφισταμένων τους κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.

Στις 10 σελίδες της επιστολής γίνεται λόγος για υπονομευτικές κινήσεις των τεχνικών κλιμακίων, για καθυστερήσεις και αναβολές, για παράλογες απαιτήσεις, αλλά και για ευθεία παρέμβαση στην εθνική νομοθεσία. Παραθέτει μάλιστα και παραστατικά με υπομνήματα που έχει λάβει από συναδέλφους του υπουργούς όπου οι δανειστές ζητούν να ακυρωθούν οι νόμοι που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Οι Ευρωπαίοι στέλνουν μηνύματα ότι δεν αλλάζουν οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, με τον Ντάισελμπλουμ να δηλώνει πως ο στόχος είναι δεσμευτικός για τουλάχιστον μία δεκαετία και στη συνέχεια θα συζητηθεί η μείωσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.