ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

N.Παρασκευόπουλος: «Δεν θα υπάρξει ακυβερνησία με την απλή αναλογική»

N.Παρασκευόπουλος: «Δεν θα υπάρξει ακυβερνησία με την απλή αναλογική»

Η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα επιτρέπει να εκφραστούν καλύτερα οι συσχετισμοί των κοινωνικών δυνάμεων, εκτιμά ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα. Παραδέχεται ότι είναι ορατή η πιθανότητα να υπάρξουν δυσκολίες στο σχηματισμό κυβέρνησης, εκφράζει ωστόσο την πεποίθηση ότι δεν θα οδηγηθεί η χώρα σε φαινόμενα ακυβερνησίας.

«Η εμπειρία σε χώρες που έχουν απλή αναλογική έχει δείξει ότι μπορούμε να έχουμε κυβερνητική σταθερότητα και με αυτό τον τρόπο» συμπληρώνει.

Σχετικά με την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, όπως στη δίκη μελών της Χρυσής Αυγής, ο αρμόδιος υπουργός εξηγεί ότι η χώρα δεν ήταν έτοιμη να υποδεχτεί από πλευράς υποδομής τόσο μεγάλες δίκες. «Μία δίκη με τόσο μεγάλο αριθμό μαρτύρων και τόσο μεγάλο αριθμό δικηγόρων πολιτικής αγωγής-υπερασπιστών δεν μπορεί να διεξαχθεί γρήγορα» προσθέτει, ενώ εκτιμά ότι η διαθεσιμότητα της δεύτερης αίθουσας που εξοπλίστηκε πρόσφατα, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο η δεύτερη φάση της αξιολόγησης να επηρεαστεί αρνητικά από το Brexit, ενώ αντίθετα εκφράζει βεβαιότητα ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ «θα οδηγήσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε αποφυγή κάποιων ακαμψιών και στάσεων οι οποίες θα απέκλειαν την πολιτική αποτελεσματικότητα, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.