ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σε δείπνο παρευρέθη για το ραμαζάνι ο Νίκος Φίλης (φωτό)

Σε δείπνο παρευρέθη για το ραμαζάνι ο Νίκος Φίλης (φωτό)

Από την Μητρόπολη Αθηνών, στο Διαθρησκειακό δείπνο των σιιτών. Ο λόγος για τον υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος αποδεχόμενος την πρόσκληση των μουσουλμανικών κοινοτήτων στη χώρα μας βρέθηκε σε ινδικό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη λήξη του ραμαζανιού το οποίο ρίχνει… αυλαία στις έξι Ιουλίου οι μουσουλμάνοι σιίτες, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουν δείπνο προς τιμή του ραμαζανιού.

Για φέτος επίσημος προσκεκλημένος τους ήταν ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Το κυβερνητικό στέλεχος προσήλθε στο ινδικό εστιατόριο του Ψυρρή λίγο μετά τις εννέα το βράδυ και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους ιμάμηδες και τα μέλη των προεδρίων των μουσουλμανικών κοινοτήτων. 

Στις 21:15 ένας από του ιμάμηδες σηκώθηκε από το τραπέζι του υπουργού και είπε την προσευχή η οποία σηματοδοτεί την λήξη της ημερήσιας νηστείας του ραμαζανιού.

Αμέσως μετά όλοι οι συμμετέχοντες σερβιρίστηκαν με ινδικά εδέσματα, μεταξύ των οποίων ψητά λαχανικά με κάρι, ρύζι με σαφράν, κοτόπουλο τικκα, αρνί μασάλα, κρεμμύδια τηγανητά και σαλάτα.

Το βραδινό δείπνο κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού ονομάζεται Ιφταρ και σερβίρεται μετά τη διάλυση του ηλίου. Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και στο ινδικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η κοινότητα των σιιτών μουσουλμάνων στην Ελλάδας απαρτίζεται από τέσσερις ενώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται από το 1976. Φέτος στα πλαίσια της προσπάθειας για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης οι ενώσεις αποφάσισαν να διατεθούν χρήματα για να στηριχτούν οι οικογένειες που μένουν στα κέντρα φιλοξενίας.

Το παρόν στην εκδήλωση των σιιτών μουσουλμάνων έδωσε το στέλεχος του Ποταμιού, Ζωή Αποστολοπούλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.