ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υπαναχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την αρχική του θέση για απλή αναλογική καταγγέλλει η κυβέρνηση

Υπαναχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την αρχική του θέση για απλή αναλογική καταγγέλλει η κυβέρνηση

Ενδεχόμενο υποχώρησης από τις αρχικές και συλλογικές αποφάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για «απλή αναλογική» φαίνεται να υπονοεί κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας  τη στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο και όσα είπε σήμερα η Φώφη Γεννηματά επ’ αυτού, σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπενθυμίζει ότι στις 50 προτάσεις που επεξεργάστηκε η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πραγματοποιήθηκε 14-15 Μαΐου, «δηλαδή σε χρόνο προτού η κυβέρνηση ανακοινώσει την πρωτοβουλία της για αλλαγή του εκλογικού νόμου», ρητά αναφέρεται: «Ριζική αλλαγή του Εκλογικού Νόμου.

Καθιέρωση της απλής αναλογικής. Διατήρηση του 3% ως ελάχιστου ποσοστού εισόδου στη Βουλή».

Επιπλέον, παραπέμπει ως προς αυτό και σε σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ-εταίρου του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην εφημερίδα «Free Sunday», όπου ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρει:

«Σταθερά έχουμε τη θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, η οποία είναι και μία από τις πενήντα θέσεις της νέας προοδευτικής πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που παρουσιάστηκε δημόσια μετά την πρόσφατη προγραμματική Συνδιάσκεψη. Είναι φανερό ότι η πρόταση για απλή αναλογική δεν μπορεί παρά να στηριχθεί».

Επισημαίνει ακόμη συνέντευξη, του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», εντός της περασμένης εβδομάδας, όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εμείς έχουμε πάρει μία ομόφωνη απόφαση στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν από λίγους μήνες για συγκεκριμένες προβλέψεις στον εκλογικό νόμο και σε αυτές τις ομόφωνες προτάσεις θα παραμείνουμε πιστοί, τόσο σε σχέση με την κατάργηση του “μπόνους” όσο και με το όριο εισόδου στη Βουλή, και, προφανώς για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.