ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Eκλογικός νόμος: Μετράνε και ξαναμετράνε στο Μαξίμου για να τους βγει ο «μαγικός» αριθμός των «200»

Eκλογικός νόμος: Μετράνε και ξαναμετράνε στο Μαξίμου για να τους βγει ο «μαγικός» αριθμός των «200»

Μακρινός στόχος είναι πια για το Μέγαρο Μαξίμου ο μαγικός αριθμός των «200» , μέσω των οποίων οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Οι οιωνοί με τα έως τώρα δεδομένα δεν είναι καλοί για την κυβέρνηση. Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ γυρίζουν την πλάτη στα κυβερνητικά σχέδια. Το ΚΚΕ εμφανίζεται διατεθειμένο να στηρίξει αποσπασματικές διατάξεις του νομοσχεδίου και όχι επί της αρχής, με αποτέλεσμα τα μαθηματικά να δυσκολεύουν.

Το πρέσιγνκ στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι μεγάλο. Ωστόσο, στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης κατά πληροφορίες διαδικτυακής ιστοσελίδας, είναι να μην σηκώσουν τους τόνους. Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη δεν περνούν σε σκληρό ροκ. Αντιθέτως, κρατούν στάση αναμονής, παρακολουθούν τις δηλώσεις και τις διεργασίες στα μικρότερα κόμματα και αφήνουν το χρόνο να κυλήσει προσβλέποντας στο ενδεχόμενο «ορισμένοι να αναπροσαρμόσουν τη θέση τους».  

Κρίνεται η αξιοπιστία τους σε ένα θεσμικό ζήτημα

Κυβερνητική πηγή δίνει το στίγμα, και σχολιάζοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφέρει: «Στα αλήθεια κρίνεται η αξιοπιστία των κομμάτων πάνω σε αυτό το θεσμικό ζήτημα» για να ξεκαθαρίσει πως «για την κυβέρνηση το  θέμα δεν επικεντρώνεται στο τι θα πράξει ο ένας και ο άλλος, καθώς η ίδια κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

Με λίγα λόγια, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου θα προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διαδικασίες και «όποιος θέλει να ψηφίσει, ας ψηφίσει».

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ενιαίο μπλοκ για να προκαλέσουν ρωγμή στον ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τα λοιπά, στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπουν ότι οι πιέσεις που ασκούνται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες. Κομματικό στέλεχος μάλιστα, βλέπει ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έπαψαν να αποτελούν ενιαίο μπλοκ με στόχο να προκαλέσουν ρωγμή στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια πηγή σημείωνε με νόημα πως «πράγματι είναι δύσκολο να μαζευτούν οι 200», σχολιάζοντας ότι θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάνει πράξη ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.