Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τις επενδυτικές Foshun και CEFC

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τις επενδυτικές Foshun και CEFC

Επαφές με δύο επιπλέον εταιρείες που έχουν υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, είχε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σαγκάη, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στην Κίνα.

Στις συναντήσεις ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η πολιτική προσέγγιση Ελλάδας-Κίνας και η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα, δημιουργούν εξαιρετικά ευνοϊκές προϋποθέσεις για στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις στην Ελλάδα», ενώ συζητήθηκαν τα αμέσως επόμενα βήματα για την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρώτη είναι η εταιρεία Foshun. Είναι μέσα στις 500 μεγαλύτερες της λίστας Forbes με συνολικό ενεργητικό 500 δις ευρώ.

Δραστηριοποιείται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στον τομέα του φαρμάκου, στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Ειδικότερα, στην Ελλάδα δραστηριοποιείται ήδη ως μέτοχος στην επένδυση του Ελληνικού, ως ιδιοκτήτρια της εταιρείας Folie-Folie και ως μέτοχος της εταιρείας τουριστικών επενδύσεων Club Med.

Οι ίδιες πηγές, σημειώνουν ότι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον τουρισμό, για εισαγωγή αγροτοδιατροφικων προϊόντων ελληνικής παραγωγής στην Κίνα, και για επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην δημιουργία και προστασία θέσεων αξιοπρεπούς εργασίας.

Η δεύτερη, είναι  η εταιρεία χρηματοδοτήσεων CEFC, η οποία βρίσκεται επίσης μέσα στην λίστα forbes500, είναι 8η σε μέγεθος επιχείρηση στην Κίνα και η μεγαλύτερη εταιρεία στην Σαγκαη.

 Δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς και έχει επενδύσεις περίπου 150 εκατ. ευρώ τα δυο τελευταία χρονια στην Τσεχία. Η Ευρώπη είναι ο No 1 προορισμός για τις επενδύσεις της.Κύριες δραστηριότητές της είναι οι επενδύσεις κεφαλαίων, το real estate, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, τα χρηματοοικονομικά, το φάρμακο, η βιομηχανία, ο αθλητισμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.