ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θετικός ο απολογισμός στο ασιατικό σαφάρι επενδύσεων – Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα του Μαξίμου

Θετικός ο απολογισμός στο ασιατικό σαφάρι επενδύσεων – Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα του Μαξίμου

Επιστροφή στην καθημερινότητα, έστω και για ένα εικοσιτετράωρο, για τον πρωθυπουργό καθώς μετά την επιστροφή του από την Κίνα αναχωρεί και πάλι για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που ξεκινάει αύριο στη Βαρσοβία, παρουσία των αρχηγών κρατών των μελών του Οργανισμού.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται εντός της ημέρας να έχει «κλειστές» συσκέψεις με τους εξ’ απορρήτων συνεργάτες του, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση αλλά και ανταλλαγή απόψεων τόσο για τα ανοιχτά ζητήματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, αλλά και για τα επόμενα βήματα σε επίπεδο σχεδιασμού.

Αγωνία για τους «200»

Ο εκλογικός νόμος παραμένει ένα από τα βασικά θέματα στην πολιτική σκακιέρα. Σήμερα, ξεκινάει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, έχοντας διχάσει ήδη τα κόμματα.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο-τύποις- δείχνουν να παραμένουν αισιόδοξοι. Μέχρι την ώρα που θα έρθει άλλωστε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο, μεσολαβεί αρκετός χρόνος για να καθορίσουν όλοι την τελική τους στάση. Στην κυβέρνηση επιμένουν ότι για τους ίδιους η εν λόγω πρωτοβουλία είναι κέρδος ούτως ή άλλως. «Μείναμε πιστοί στην υλοποίηση μία πάγιας δέσμευσης για τηνΑριστερά», φροντίζουν να θυμίζουν. Εξ’ αυτού του λόγου, η γραμμή είναι αποφεύγονται οι  υψηλοί τόνοι στις δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών και στελεχών.

Μένει ωστόσο να φανεί, αν θα υπάρξουν μέχρι το τέλος Κοινοβουλευτικές εκπλήξεις ή και τυχόν διαφοροποιήσεις από το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι. Μέχρι στιγμής, στηρίζουν η Ένωση Κεντρώων και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Το ΚΚΕ θα στηρίξει την ψήφο στα 17 και την κατάργηση του μπόνους. Ακόμα όμως κι αν συνυπολογίσει κανείς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και ενδεχομένως τη στήριξη των κκ Παναγούλη και Νικολόπουλου, τα νούμερα είναι και πάλι οριακά, αγγίζοντας τους 198.

Γκρίνιες για το ΕΚΑΣ-χαμένοι στα ισοδύναμα

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αρχίζει και νιώθει στο πετσί της τις παρενέργειες του μνημονιακού προγράμματος. Για να διαχειριστεί δε το πρόβλημα επικοινωνιακά και να μετριάσει τη δυσαρέσκεια των συνταξιούχων, ανασύρει τη γνωστή αφήγηση περί ισοδύναμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατόπιν εορτής άλλωστε, ο υπουργός εργασίας Γ. Κατρούγκαλος μίλησε για αντισταθμιστικά μέτρα που αφορούν σε επιδότηση των λογαριασμών στη ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ ή τον ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να στηριχθούν οι συνταξιούχοι που χάνουν το ΕΚΑΣ. Εντωμεταξύ, περίσσεψε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής η γκρίνια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι τελευταίοι γίνονται δέκτες παραπόνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.