Στην Αρκαδία ο ΑΝΥΠ Αγροτικής Ανάπτυξης για τις εκτιμήσεις των ζημιών από τη θεομηνία

Στην Αρκαδία ο ΑΝΥΠ Αγροτικής Ανάπτυξης για τις εκτιμήσεις των ζημιών από τη θεομηνία

Ξεκίνησαν σήμερα από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, οι καταγραφές και εκτιμήσεις των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία στην Αρκαδία, δήλωσε επισκεπτόμενος τη Μεγαλόπολη, σήμερα το μεσημέρι, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τη Μεγαλόπολη και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Διονύση Παπαδόπουλο, για την εξέλιξη της κατάστασης, μετά την καταστροφή που προκάλεσε η θεομηνία και όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, υπογράμμισε ότι «υπήρχε ένα ζήτημα γραφειοκρατικό με τις αποζημιώσεις των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, το οποίο λύθηκε χθες, κι έτσι οι εκτιμητές είναι από σήμερα στο πεδίο και καταγράφουν τις καταστροφές».

Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε ότι έχει σχηματίσει εικόνα και έχει ενημερωθεί από τον διοικητή του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, για τις ζημιές που έχουν γίνει και τόνισε ότι «εκείνο που έχουμε σαν κυβέρνηση, σαν υπουργείο και σαν εποπτευόμενος φορέας ο ΕΛΓΑ, είναι ότι έχουμε την υποχρέωση να ανταποκριθούμε έτσι ώστε να υπάρχει μια σωστή αποτίμηση των ζημιών και η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών».

Ακόμη, ο υπουργός εξήγησε ότι η διαδικασία του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις από πλημμύρες και χαλάζι είναι πιο απλή σε σχέση με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για αποζημιώσεις από φωτιές, ενώ ανέφερε ότι χρειάζεται μια εθνική πολιτική για το νερό, ιδιαίτερα τώρα που φαίνεται να μπαίνουμε σε μια εποχή κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, σε ερώτηση που δέχτηκε για τον καθαρισμό των ποταμών και ρεμάτων κι αν θα έπρεπε να υπάρχει εποπτικός μηχανισμός που θα καταλογίζει ευθύνες σε όσους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, ο υπουργός κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους και σημείωσε ότι μεγάλος κριτής για την αυτοδιοίκηση είναι οι πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.