ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο Π. Κουρουμπλής επέρριψε στην κομματική πειθαρχία την αλλαγή πλεύσης για τον εκλογικό νόμο

Ο Π. Κουρουμπλής επέρριψε στην κομματική πειθαρχία την αλλαγή πλεύσης για τον εκλογικό νόμο

«Είχα τις προσωπικές μου πολιτικές απόψεις και στο χώρο μου θεωρούμε κεκτημένο την προσωπική άποψη. Αλλά έμαθα και να αυτοπειθαρχώ στα συλλογικά όργανα που αποφασίζουν». Με αυτή τη φράση επιχείρησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης περί ανακολουθίας λόγων και πράξεων στο ζήτημα του εκλογικού νόμου με αιχμή τη μη κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και τις παλαιότερες δηλώσεις του ενάντια στην πλήρη κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, που προβλέπει το νομοσχέδιό του.

Αμυνόμενος, δε, υπενθύμισε ότι η πρότασή του αφορούσε μπόνους στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα λάμβανε ποσοστό της τάξεως του 40% με 42% κι όχι ανεξαιρέτως. «Αυτό σημαίνει ότι με 39% θα εφαρμοζόταν πάλι η απλή αναλογική», υποστήριξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κος Κουρουμπλής, συνεχίζοντας την προσπάθεια επίτευξης ευρύτερων συναινέσεων, απηύθυνε έκκληση υπερψήφισης του νομοσχεδίου προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφήνοντας περιθώρια μικρών βελτιώσεων, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, προκαλώντας ερωτηματικά για το εάν υπάρχει πιθανότητα προώθησης την τελευταία στιγμή είτε κατάτμησης περιφερειών είτε δικαιώματος ψήφους στους ομογενείς.

«Να συζητήσουμε και να βρούμε τους κοινούς τόπους. Θα βρεθούν οι κοινοί τόποι, αλλά μην κλείνετε αυτό το δρόμο. Ας αφήσουμε μία χαραμάδα μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση κι ας επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφορά που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως «κλείσιμο του ματιού» κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ, αφού προηγουμένως είχε μνημονεύει τον Κώστα Σκανδαλίδη, ανακοινώνοντας ότι κάνει αποδεκτή την πρότασή του για σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα εξετάσει ανάλογα ζητήματα του πολιτικού συστήματος.

Αίσθηση προκάλεσε και ο ισχυρισμός του Υπουργού Εσωτερικών ότι «κανένας δεν ρωτάει την άποψη των βουλευτών για τις αποφάσεις που λαμβάνονται», για να προσθέσει ότι «η επιθυμία συνέχισης αυτής της κατάστασης αποτελεί μαζοχισμό».

Κατά τα λοιπά ο κος Κουρουμπλής ανταπέδωσε στη ΝΔ τις αιχμές περί «υποκρισίας» για την ψήφο στα 17 και συνέστησε στην αξιωματική αντιπολίτευση να κρατάει μικρό καλάθι γιατί όπως είπε με βεβαιότητα η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.