ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Α.Τσίπρας επιχειρεί να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Κίνα

Ο Α.Τσίπρας επιχειρεί να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Κίνα

Την γοητεία των ξένων επενδύσεων, ανακάλυψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το ταξίδι του στην Κίνα, ενώ δεν κρύβει ότι νιώθει ενισχυμένος από την «ψήφο εμπιστοσύνης» που του έδωσε η κινεζική ηγεσία. 

Ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνοντας στροφή στον ρεαλισμό επιχειρεί να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Κίνα για να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας ότι η κυβέρνησή του είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και ότι επιθυμεί την προσέλκυση επενδύσεων. 

Το κυβερνητικό επιτελείο προβάλλει ότι «η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο». 

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κίνα, «αυτά που πετύχαμε δεν τα είχε ονειρευτεί ο κ. Σαμαράς», για να διευκρινίσει όμως ότι αυτό δεν αφορά τις ικανότητές του ως πρωθυπουργού αλλά οφείλεται στο ότι βελτιώθηκε η κατάσταση της οικονομίας. 

Στην πραγματικότητα ο  κ. Τσίπρας απλώς ακολούθησε τον δρόμο που είχαν χαράξει πριν από εκείνον οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί εντάσσοντας την Ελλάδα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Κίνας για την οικονομική διείσδυσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιούν την COSCO, ενώ παρόμοιες θα είναι και οι κινήσεις των δύο άλλων εταιρειών, της Alibaba και της Fosun, θα εκμεταλλευτούν την Ελλάδα ως ένα σταθμό για την προώθηση των προϊόντων τους στην Ευρώπη, δίχως οι μονάδες που θα δημιουργήσουν στην Ελλάδα να προσθέτουν αξία.  Ακόμη κι έτσι όμως η ανακοίνωση της COSCO είναι η πρώτη ξένη επένδυση επί αριστερής κυβέρνησης. 

Μετά από καθυστερήσεις ενάμισι χρόνου, ο πρωθυπουργός δείχνει να αντιλαμβάνεται πλέον ότι «το γοργόν και χάρην έχει» και γι αυτό όπως είπε επιθυμεί να ολοκληρωθεί και η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι τον Οκτώβριο. Ευελπιστεί ότι δεν θα δημιουργηθεί εμπλοκή με τα εργασιακά, καθώς εκτιμά ότι έχει δημιουργήσει συμμαχίες στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ότι δεν θα τεθεί θέμα ομαδικών απολύσεων ενώ θα επανέλθουν και οι συλλογικές συμβάσεις. 

Ενώ εκ των πραγμάτων προσδοκά να αποδώσουν οι κινήσεις στην οικονομία, για να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης το 2017, στο πολιτικό πεδίο δείχνει αποφασισμένος να παίξει με τον εκλογικό νόμο και με την αναθεώρηση του Συντάγματος ενώ αντίθετα έχει μεταθέσει τον ανασχηματισμό για αργότερα.  Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι στις προτεραιότητές του ο ανασχηματισμός, αλλά ότι μπορεί να υπάρξουν επιμέρους αλλαγές. Όσο για την αξιοποίηση προσώπων εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτό θα κριθεί κατά περίπτωση. 

Όσον αφορά μάλιστα τον εκλογικό νόμο ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε την ρήση του Μάο, «μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ζήτημα του δίνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και του αφήνει περιθώριο να ανακατέψει την τράπουλα.

Παράλληλα σε συνδυασμό και με την αναθεώρηση του Συντάγματος του δίνει την δυνατότητα να διοχετεύει την πολιτική αντιπαράθεση σε πιο ευνοϊκά πεδία και να αποσπά την προσοχή από τα φλέγοντα ζητήματα, της οικονομίας, των συντάξεων, της φορολογίας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα και αύριο ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στην Βαρσοβία προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Αμύνης Πάνο Καμμένο. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.