Στο 50% η κάλυψη των θέσεων στο Μέγαρο Μαξίμου – Δείτε αναλυτικά πόσοι απασχολούνται

Στο 50% η κάλυψη των θέσεων στο Μέγαρο Μαξίμου – Δείτε αναλυτικά πόσοι απασχολούνται

Στο 50% είναι η κάλυψη των θέσεων στο Μαξίμου, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη σε ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Αμυρά. Από τις 212 θέσεις στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καλυφθεί οι 111 και στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού από τις 64 θέσεις έχουν καλυφθεί οι 51, εκ των οποίων οι 49 είναι με δημόσιους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού υπηρετούν 65 άτομα (προϊστάμενοι, ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες, μετακλητοί), εκ των οποίων οι 20 είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν με απόσπαση. Το σύνολο των θέσεων είναι 88, οι καλυμμένες θέσεις είναι 65 και οι κενές 23. Προϊστάμενοι είναι εννέα (8 καλυμμένες 1 κενή), ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες 41 (35 καλυμμένες, 6 κενές), μετακλητοί 38 (22 καλυμμένες, 16 κενές).

Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη υπηρετούν 10 άτομα (ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες, μετακλητοί), και δύο αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Το σύνολο των θέσεων είναι 32, οι καλυμμένες θέσεις είναι 12 και οι κενές 20. Ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες 8 (4 καλυμμένες, 4 κενές), μετακλητοί 14 (6 καλυμμένες, 8 κενές), αποσπασμένοι 10 (2 καλυμμένες, 8 κενές).

Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά υπηρετούν 16 άτομα (ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες, μετακλητοί), και τέσσερις αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Το σύνολο των θέσεων είναι 32, οι καλυμμένες θέσεις είναι 20 και οι κενές 12. Ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες 8 (5 καλυμμένες, 3 κενές), μετακλητοί 14 (11 καλυμμένες, 3 κενές), αποσπασμένοι 10 (4 καλυμμένες, 6 κενές).

Στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού στον πρωθυπουργό Όλγας Γεροβασίλη υπηρετούν 14 άτομα (ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες, μετακλητοί). Το σύνολο των θέσεων είναι 30, οι καλυμμένες θέσεις είναι 14 και οι κενές 16. Ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες 7 (5 καλυμμένες, 2 κενές), μετακλητοί 13 (9 καλυμμένες, 4 κενές), αποσπασμένοι 10 (καμία δεν έχει καλυφθεί, 10 κενές).

Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ υπηρετούν 6 άτομα (ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες, μετακλητοί). Το σύνολο των θέσεων είναι 30, οι καλυμμένες θέσεις είναι 7 και οι κενές 23. Ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες 7 (5 καλυμμένες, 2 κενές), μετακλητοί 13 (1 καλυμμένη, 12 κενές), αποσπασμένοι 10 (1 καλυμμένη, εννέα κενές).

Στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού από τις 64 θέσεις έχουν καλυφθεί οι 51, εκ των οποίων οι 49 είναι με στελέχη του Δημοσίου που αποσπάσθηκαν ή μετατάγησαν. Ειδικότερα υπηρετεί ένας ειδικός σύμβουλος με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, ένας ειδικός συνεργάτης με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και ένας δημόσιος υπάληλος ΙΔΑΧ σε θέση μετακλητού. Επίσης τον Ιούνιο του 2015 επελέγησαν 25 δημόσιοι υπάλληλοι που αποσπάσθηκαν ή μετατάχθηκαν (τον Φεβρουάριο του 2015 ήταν 30). Η δαπάνη για την υπερωριακή απασχόληση τον Απρίλιο και τον Μάιο ήταν 805,46 ευρώ μεικτά για κάθε μήνα.

Στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τις 475 θέσεις έχουν καλυφθεί οι 402, εκ των οποίων οι 69 είναι δημοσιογράφοι. Ειδικότερα υπηρετεί ένας ειδικός σύμβουλος (με απόσπαση), τρεις υπάλληλοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για παροχή εργασίας και δύο αποσπασμένοι υπάλληλοι. Για τους ανωτέρω δόθηκαν σε υπερωρίες, νυχτερινά και ημεραργίες 1.342,57 ευρώ τον Απρίλιο και 1.342,57 τον Μάιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.