Ψάχνουν αλλά θα τους βρουν;- Αναζητούν 3 ψήφους για τον εκλογικό νόμο προκειμένου να φτάσουν τους 200

Ψάχνουν αλλά θα τους βρουν;- Αναζητούν 3 ψήφους για τον εκλογικό νόμο προκειμένου να φτάσουν τους 200

Μάχη στο  παρασκήνιο για την εξεύρεση τριών ψήφων, ώστε ν η απλή αναλογική να εφαρμοστεί από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, δίνει η κυβέρνηση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι θα αλλάξει αμέσως τον νέο εκλογικό νόμο  εφόσον γίνει κυβέρνηση και ο Βασίλης Λεβέντης τάσσεται υπέρ των εκλογών την άνοιξη.

Στην παρούσα φάση, όπως αναφέρει Κυριακάτικη εφημερίδα σε δημοσίευμα της, στην παρούσα φάση, την κυβερνητική πρόταση στηρίζουν 179 βουλευτές, με τη Χρυσή Αυγή να επιφυλάσσεται να αποκαλύψει τη στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία στην ολομέλεια.

Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης στηρίζουν 144 βουλευτές στου ΣΥΡΙΖΑ, οι 15 του ΚΚΕ, οι 9 των ΑΝΕΛ, οι 9 της  ένωσης Κεντρώων, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος  (καθώς η ΔΗΜΑΡ διαχώρισε τη θέση της από τη Δημοτική Συμπαράταξη) και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Ν. Νικολόπουλος είναι ο μόνος από τους 4 ανεξάρτητους βουλευτές που θα υπερψηφίσει την πρόταση, καθώς ο Χάρης Θοχάρης και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος θα την καταψηφίσουν, ενώ ο Στάθης Παναγούλης κάνοντας την έκπληξη, θα ψηφίσει «παρών». Εφόσον τελικά η Χρυσή Αυγή ψηφίσει την κυβερνητική πρόταση, κάτι που θεωρείτε πιθανό αλλά όχι βέβαιο, οι θετικές  ψήφοι θα ανέλθουν σε 197 με αποτέλεσμα να απαιτούνται άλλες τρεις προκειμένου να συμπληρωθεί ο «μαγικός» – για το Μαξίμου- αριθμός 200.

Στην κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχονται και δημοσίως πλέον ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εξευρεθούν οι τρεις βουλευτές που υπολείπονται, καθώς αυτό προϋποθέτει ουσιαστικά «αποστασία» από κόμματα. Ήδη, βουλευτές που έχουν κάνει σημαία τους της απλή αναλογική σε όλη την πολιτική τους καριέρα όπως π.χ. οι Σπύρος Λυκούδης, Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός από το ποτάμι, διαμηνύουν πως δεν θα ψηφίσουν ενώ στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ουδείς… ύποπτος υπάρχει.

Στην κυβέρνηση ωστόσο τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για τον αριθμό 200, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι προσδένονται στρατηγικά στο «άρμα» του Κυρ. Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην προκύψουν μεν οι 200 ψήφοι, αλλά μετά τις εκλογές να μην προκύψει κυβέρνηση και η χώρα να οδηγηθεί εκ νέου σε κάλπες , με την απλή αναλογική. «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και ένα νέο 2012″ υποστηρίζουν χαρακτηριστικά ανώτερα στελέχη του Μαξίμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.