Θ. Φωτίου: «Από την Πέμπτη η παροχή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης σε όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας»

Θ. Φωτίου: «Από την Πέμπτη η παροχή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης σε όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας»

Ξεκινά την Πέμπτη η παροχή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης σε όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά από 30 δήμους της χώρας και στόχος είναι να εφαρμοστεί σε όλους του δήμους, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξή της.

Εκτός από οικονομική ενίσχυση, οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση σε ευκολίες στην φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Όπως ανέφερε η κ. Φωτίου, η κυβέρνηση θα βελτιώσει και θα επεκτείνει το πρόγραμμα και θα το συμπεριλάβει στους προϋπολογισμούς, έως το 2020.

Το εγγυημένο ποσό ορίζεται για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό στα 200 ευρώ ανά μήνα, για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού θα δίνεται προσαύξηση 100 ευρώ ανά μήνα και για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού επιπλέον 50 ευρώ ανά μήνα.

Στους υπόλοιπους 295 δήμους συνεχίζονται κανονικά τα μέτρα ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους της χώρας από το 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.