ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Καυτός Ιούλιος» για την κυβέρνηση: Εκλογικός νόμος, Συνταγματική αναθεώρηση, Τηλεοπτικές άδειες

«Καυτός Ιούλιος» για την κυβέρνηση: Εκλογικός νόμος, Συνταγματική αναθεώρηση, Τηλεοπτικές άδειες

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται από το Μέγαρο Μαξίμου ο νέος εκλογικός νόμος, ο διάλογος για τη Συνταγματική αναθεώρηση καθώς και η υπό εξέλιξη διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, εξηγούν τη … σπουδή Τσίπρα να ανοίξει το φάκελο των θεσμικών αλλαγών στην παρούσα φάση ότι «μετά τη συμφωνία που μπήκαμε σε μια κανονικότητα ήταν αυτονόητο για ένα κόμμα της Αριστεράς να προωθήσει θεσμικές μεταρρυθμίσεις». Σημειωτέον, ότι πρόκειται για αλλαγές που δε χρειάζεται να πάρουν και το ‘πράσινο φως’ των δανειστών με αποτέλεσμα ο κ.  Τσίπρας να έχει μπροστά του όλο το πεδίο ελεύθερο.

Κρας τεστ ο εκλογικός νόμος

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ενόψει και της ψηφοφορίας για τον εκλογικό νόμο το βράδυ της 20ης Ιουλίου εμφανίζονται σχετικά ψύχραιμοι.

Κοινός τόπος στο Μαξίμου είναι ότι η ελπίδα να μαζέψουν τους «200» πεθαίνει τελευταία, ωστόσο σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί ο στόχος τους ‘ ο νόμος θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές’. Προς ώρας πάντως, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προβούν σε αιφνιδιασμούς, καθώς όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός « η πρότασή μας είναι ο κοινός παρονομαστής» και περαιτέρω αλλαγές μπορούν να τις μελετήσουν το επόμενο διάστημα.

Ετοιμάζουν τις προτάσεις για τη Συνταγματική αναθεώρηση

Πηγαίνοντας προς την 24η Ιουλίου, που είναι και η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι ο εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• Η επιτροπή Συνταγματολόγων υπό τον Γ. Κατρούγκαλο (στην οποία μετέχουν οι κκ Βερναρδάκης, Χρυσόγονος, Νικολόπουλος κ.α) αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή της στον πρωθυπουργό

• η εν λόγω πρόταση θα συνδιαμορφωθεί με τις εισηγήσεις που θα λάβει ο Αλέξης Τσίπρας από τους στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να προκύψει η τελική κυβερνητική πρόταση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι «η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα ξεκινήσει υπό μορφή ερωτήσεων», ενώ ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει ένα μοντέλο διαλόγου το οποίο θα απλώνεται στην κοινωνία, στους φορείς κλπ.

Τηλεοπτικές άδειες

Σε πλήρη εξέλιξη όμως βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι ο αριθμός «τέσσερις άδειες» προέκυψε από την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον.

Προτάσσοντας τέλος το προνομιακό πεδίο για την κυβέρνηση που είναι η συζήτηση κατά της διαπλοκής, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι κανείς δεν κατάφερε να ακουμπήσει το δάχτυλό του «επί τον τύπο των ήλων» και ξεκαθάρισε ότι τις άδειες θα τις πάρουν αυτοί που θα πληρώσουν περισσότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.