ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνάντηση Α.Τσίπρα – Π.Μοσκοβισί – Τι δήλωσαν στις κάμερες

Συνάντηση Α.Τσίπρα – Π.Μοσκοβισί – Τι δήλωσαν στις κάμερες

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκαναν οι κ.κ. Τσίπρας και Μοσκοβισί μπροστά στις κάμερες, αναφέρθηκαν στις κρίσιμες εξελίξεις στην Τουρκία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισημαίνει πως «είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα με τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική χώρα» και να προσθέτει: «Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος για την Ευρώπη, πρώτα με το Brexit, έπειτα με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια και και έπειτα με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας μετέφερε στον κ. Μοσκοβισί την ανησυχία της Ελλάδα για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, κάνοντας αναφορά στη Χούντα των Συνταγματαρχών του 1967.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε πως «και η ΕΕ ενδιαφέρθηκε για τη συνταγματική νομιμότητα της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι κύριο μέλημα των Βρυξελλών είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Η δεύτερη αξιολόγηση και το θερμό, όπως αναμένεται, φθινόπωρο για την Αθήνα με ορθάνοιχτη τη διαπραγμάτευση για το Εργασιακό και ακολούθως το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής μεταξύ των θεμάτων που είναι βέβαιο πως θα τεθούν κατά τις επαφές του με τους Ελληνες αξιωματούχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη θεωρείται η πίεση που θα ασκηθεί από το ευρωπαϊκό μέτωπο για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα της υποδόσης αλλά και οι υποστηρικτικές δηλώσεις για το έργο της κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.