Δ.Βίτσας: «Μόνο θετικά αποτελέσματα αναμένονται από την απλή αναλογική»

Δ.Βίτσας: «Μόνο θετικά αποτελέσματα αναμένονται από την απλή αναλογική»

«Με την καθιέρωση της απλής αναλογικής θα έχουμε κάνει ένα άλμα στην εμπέδωση της πολιτικής ισότητας», ανέφερε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, εκτιμώντας ότι η απλή αναλογική, «μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει».

«Δίνει προοπτική αναγέννησης του ενδιαφέροντος των πολιτών για την πολιτική», συνέχισε ο κ. Βίτσας και εκτίμησε ότι η απλή αναλογική, θα ανατρέψει το πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίσαμε και θα ωθήσει σε διαφορετικές πολιτικές συμπεριφορές πολιτικών κομμάτων και μορφωμάτων και του ίδιου του πολίτη απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Απαντώντας σε αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής δημιουργεί κίνδυνο ακυβερνησίας ανέφερε, ότι «η ακυβερνησία, δεν προέρχεται από το εκλογικό σύστημα αλλά από την αδυναμία και της πολυπληθέστερης ομάδας να επιλύσει τα προβλήματα που απασχολούν τον λαό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρότεινε επίσης να προβλεφθεί στο Σύνταγμα η επέκταση του αναλογικού εκλογικού συστήματος στην εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.