H κυβέρνηση ρίχνει το βάρος πλέον στη Συνταγματική Αναθεώρηση

H κυβέρνηση ρίχνει το βάρος πλέον στη Συνταγματική Αναθεώρηση

Συγκλονιστικά απρόοπτα και διαρροές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν υπήρξαν από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ως εκ τούτου, τώρα στην κυβέρνηση ρίχνουν όλο το επικοινωνιακό βάρος της υπόθεσης στο γεγονός ότι εκείνοι από την πλευρά τους έκαναν πράξη μία προοδευτική μεταρρύθμιση, ιστορική, για τον τόπο, συνεπώς άλλοι είναι «ανακόλουθοι και εκτεθειμένοι».  

Παράλληλα, δε σταματούν να «καρφώνουν» τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς δηλ. το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ λέγοντας ότι ταυτίστηκαν με τη Νέα Δημοκρατία και το συντηρητικό μέτωπο. Με το βλέμμα άλλωστε στην «επόμενη μέρα» και στις μελλοντικές συνεργασίες, από το Μαξίμου σημείωναν πως τα δυο κόμματα είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν το δρόμο για κυβερνήσεις προοδευτικής συνεργασίας. “Προτιμάτε το ρόλο του συμπληρώματος στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Και 179 δεν είναι λίγοι»

Σχολιάζοντας πάντως, το άθροισμα των 179 (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ,ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Νίκος Νικολόπουλος), από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν δείχνουν καθόλου να δυσαρεστούνται.

 «Δεν είναι καθόλου μικρός αριθμός», λέει σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, κυβερνητικός αξιωματούχος , εξηγώντας ότι για την κυβέρνηση είναι ακόμα μεγαλύτερο δώρο, αφού έμεινε συνεπής σε ένα «ιστορικό καθήκον για την Αριστερά που είναι η απλή αναλογική».

Το βάρος στο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Από σήμερα, τα βλέμματα όλων στρέφονται στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου για τη Συνταγματική αναθεώρηση. Όπως είπε άλλωστε από την Ολομέλεια ο ίδιος ο πρωθυπουργός,” έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια αναθεώρηση ουσιαστική”.

Εκεί, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της πρότασής του προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος, καθώς και τον «οδικό χάρτη» που θα ακολουθηθεί για τη διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε μία διαρκή ζύμωση και ανταλλαγή απόψεων με συνεργάτες της απολύτου εμπιστοσύνης του για τα όσα θα εξαγγείλει, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες συσκέψεις τις επόμενες ώρες  ώστε να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο των όσων θα θέσει στο δημόσιο διάλογο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.