Χ.Σπίρτζης: «Ο ΟΣΕ θα εξακολουθήσει να έχει τη διαχείριση των υποδομών»

Χ.Σπίρτζης: «Ο ΟΣΕ θα εξακολουθήσει να έχει τη διαχείριση των υποδομών»

Η διαχείριση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας δεν θα περάσει σε ιδιώτες αλλά θα παραμείνει στον ΟΣΕ διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών και Δικτίων, Χρήστος Σπρίτζης, επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Οργανισμού.

Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπρίτζης, κατά τη συζήτηση και ψήφιση με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» του νομοσχεδίου Κύρωσης της Οδηγίας για την εναρμόνισης της χώρας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη σιδηροδρομική αγορά, έδωσε το «στίγμα» για την στρατηγική που χαράσσεται λέγοντας πως τα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια θα πρέπει το βάρος της χώρας να πέσει στις υποδομές και στις συνδυασμένες μεταφορές. Αυτό περιλαμβάνει την ανάδειξη της χώρας σε διαμετακομιστικό κόμβο με την σύνδεση των μέσων σταθερής τροχιάς με τα λιμάνια – πύλες της χώρας, θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα – Αθήνα- Θεσσαλονίκη και την ανάπτυξη των κάθετων αξόνων καθώς και την δημιουργία των εμπορευματικών σιδηροδρομικών σταθμών.

Ο σιδηροδρομικός σχεδιασμός της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας», είναι ένα από τα προγραμματιζόμενα έργα που έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό του υπουργείου. Ο υπουργός βέβαια, είπε, πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, όμως ορισμένα τμήματα του άξονα αυτού που είναι ώριμα και αυτά προχωρούν. Παράλληλα θα αναβαθμιστεί και ο άξονας δυτικών Βαλκανίων και η σιδηροδρομική σύνδεση με τις παρευξείνιες χώρες κάτι που θα μπορέσει να παρακάμψει εμπορικά τα Δαρδανέλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Χρήστος Σπρίτζης επεσήμανε ότι εκτός από τα εμπορικά και οικονομικά οφέλη που θα έχει η σιδηροδρομική ανάπτυξη της χώρας θα προσδώσει και σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.