Απάντηση του υπ. Παιδείας σε δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση

Απάντηση του υπ. Παιδείας σε δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας αναφερόμενο στην ανακοίνωση της ΝΔ και σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή για άρθρο νομοσχεδίου του υπουργείου σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση.

«Με νέα ψεύδη και ανακρίβειες η ΝΔ διά του κ. Φορτσάκη και η εφημερίδα Καθημερινή με το σημερινό της πρωτοσέλιδο επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη αναφορικά με το άρθρο για την ιδιωτική εκπαίδευση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας. Τόσο ο κ. Φορτσάκης όσο και η εφημερίδα διαπράττουν το πρωτοφανές: αναλύουν και σχολιάζουν άρθρο νόμου που αφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση το οποίο όμως είναι διαφορετικό από αυτό που έχει κατατεθεί στη Βουλή!» αναφέρει σε ανακοίνωση του υπουργείο.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «Δεν θα πρέπει να προξενεί εντύπωση βέβαια, το γεγονός ότι στην πραγματικότητα αυτές οι τοποθετήσεις αναμασούν αυτούσιες τις σχετικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), αποκαλύπτοντας τις σχεδόν αιμομικτικές σχέσεις της ηγεσίας της ΝΔ και του φιλικού της τύπου με σκληρά και πολύ ισχυρά συντεχνιακά συμφέροντα».

Σύμφωνα με το υπουργείο «αυτά που ισχυρίζονται, δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με το άρθρο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον Υπουργό Παιδείας. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να πραγματοποιούν οποιαδήποτε εκπαιδευτική δράση πέραν του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος με μία προϋπόθεση: να τη δηλώνουν, ώστε, το Υπουργείο Παιδείας να ελέγχει τα τυπικά προσόντα των διδασκόντων και τους όρους εργασίας τους, προκειμένου, να χτυπηθεί η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή. Επίσης, το άρθρο δεν αφαιρεί τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολύουν εκπαιδευτικούς με μία προϋπόθεση που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη: Να αιτιολογούν επαρκώς την απόλυση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει: «Βέβαια η καλομαθημένη συντεχνία των ιδιοκτητών έχει εξεγερθεί διότι οι κύριοι αυτοί δεν θέλουν ούτε την αξιολόγηση ούτε να τους ελέγχει κανείς, θέλουν όμως τα σχολεία τους να εκδίδουν ισότιμους τίτλους σπουδών με τα δημόσια. Και σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν αρωγούς τους συνήθεις: τη ΝΔ και εκείνα τα «πρόθυμα» ΜΜΕ που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γράψουν οτιδήποτε για ένα νόμο χωρίς να θεωρούν απαραίτητο να αναφέρονται στον ίδιο το νόμο. Αρκεί να έχουν διαβάσει τις ανακοινώσεις του ΣΙΕΙΕ …»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.