ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Φρένο» στα σενάρια για πρόωρες εκλογές βάζει η κυβέρνηση – Μήνας καθοριστικών αποφάσεων ο Σεπτέμβριος

«Φρένο» στα σενάρια για πρόωρες εκλογές βάζει η κυβέρνηση – Μήνας καθοριστικών αποφάσεων ο Σεπτέμβριος

Το μπαράζ κυβερνητικών εκδηλώσεων με  έντονο τον επικοινωνιακό χαρακτήρα και κεντρικό πρόσωπο τον πρωθυπουργό, «φούντωσε» τα σενάρια περί εκλογικού αιφνιδιασμού το Φθινόπωρο.

Τα μέτρα εξευμενισμού των αδυνάτων, οι εξαγγελίες κοινωνικού χαρακτήρα και για όσους απώλεσαν το ΕΚΑΣ (που αναμένεται να κορυφωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ), η στροφή στην καθημερινότητα αλλά και η πρωτοβουλία να ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος, ήταν ενδείξεις ότι ο προσεχής Σεπτέμβριος θα είναι μήνας καθοριστικών αποφάσεων για το κυβερνητικό «στρατόπεδο».

Εξ’ αυτού του λόγου, είναι απόλυτα δικαιολογημένη η βούληση της κυβέρνησης να προλάβει το κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας και εκπέμποντας κλίμα σταθερότητας. Τι περιβάλλον του πρωθυπουργού λοιπόν απορρίπτει εμφατικά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες , χαρακτηρίζοντας “γελοία” τη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Το Φθινόπωρο θα κρίνει το μέλλον

Σε κάθε περίπτωση, αστάθμητος παράγοντας παραμένει η έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανοίξει το κεφάλαιο για τα εργασιακά που για τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν «θέμα ταυτότητας».

Η σκληρή στάση του Ταμείου και τα εμπόδια που βάζει το Βερολίνο στο θέμα του χρέους δείχνουν πως ο επόμενος γύρος της διαπραγμάτευσης μόνο περίπατος δεν θα είναι. Η Αθήνα,ωστόσο, ποντάρει στο γεγονός ότι στις παρασκηνιακές διεργασίες θα βρει σημαντικούς συμμάχους καθώς η συγκυρία με τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρώπη την ευνοεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Μαξίμου πάντως εμφανίζονται αισιόδοξοι και μιλούν για αίσια κατάληξη. Συν τοις άλλοις, η γενική εικόνα που υπάρχει είναι ότι ούτε οι δανειστές επιθυμούν πρόωρες κάλπες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.