Ο ΓΓ Υποδοχής Ο. Βουδούρης επισκέφθηκε ανήλικους πρόσφυγες σε Αμυγδαλέζα και Πέτρου Ράλλη [φωτό]

Ο ΓΓ Υποδοχής Ο. Βουδούρης επισκέφθηκε ανήλικους πρόσφυγες σε Αμυγδαλέζα και Πέτρου Ράλλη [φωτό]

Είκοσι πέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες κρατούνται στις αστυνομικές εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα και στην Πέτρου Ράλλη, λόγω έλλειψης θέσεων για τη φιλοξενία τους.

Πέντε από αυτούς θα επιστρέψουν σήμερα στο ΠΙΚΠΑ της Λέρου, ενώ έχει εξασφαλιστεί, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη ΜΚΟ «Μετάδραση», η άμεση μεταφορά άλλων δέκα ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας που πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν έπειτα από επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη, σε Αμυγδαλέζα και Πέτρου Ράλλη. «Το καθεστώς κράτησης ανήλικων ασυνόδευτων παραμένει μια μελανή κηλίδα στο δημόσιο σύστημα, διότι παιδιά στα οποία οφείλουμε μια αυξημένη φροντίδα, καταλήγουν σε δυσμενέστερες συνθήκες από συνομήλικους που τυχαίνουν της παρουσίας των γονιών τους», δήλωσε ο Οδυσσέας Βουδούρης έπειτα από την επίσκεψή του.

Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ΜΚΟ, σχεδιάζει τη δημιουργία προστατευόμενων ζωνών για τους ασυνόδευτους ανήλικους εντός των δομών φιλοξενίας. Η ολοκλήρωση των χώρων αυτών προβλέπεται ως τις 20 Αυγούστου.

pic1

Ανήλικοι πρόσφυγες κρατούνται σε Αμυγδαλέζα και Πέτρου Ράλλη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.