Γ. Μπαλάφας: «Λυπούμαστε αλλά εκλογές το φθινόπωρο του 2019 – Δεν υπάρχει ανησυχία για τα έσοδα του Δημοσίου»

Γ. Μπαλάφας: «Λυπούμαστε αλλά εκλογές το φθινόπωρο του 2019 – Δεν υπάρχει ανησυχία για τα έσοδα του Δημοσίου»

Ο Γιάννης Μπαλάφας απέρριψε τις ανησυχίες για την υστέρηση στα έσοδα του Δημοσίου, ενώ διεμήνυσε ότι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

«Λυπούμαστε που θα τους στεναχωρήσουμε, αλλά εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών, ενώ σχετικά με τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, σχολίασε ότι είναι σύνηθες φαινόμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Πολύ περισσότερο όταν στόχο έχουν τη χρήση τους υπέρ κοινωνικά αδύναμων ομάδων. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση ενέργειες σαν αυτές που είδαμε μέσα σε εκκλησίες», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την υστέρηση στα έσοδα του Δημοσίου τον Ιούλιο και αν μπορεί η αρνητική πορεία να οδηγήσει σε ενεργοποίηση του «κόφτη», τόνισε ότι οι ταμειακές ροές δεν προξενούν καμία ανησυχία στην κυβέρνηση.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2016, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,960 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 777 εκατ. ευρώ ή 3,8% έναντι του στόχου. Τα έσοδα του Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ περίπου. Ξέρετε υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαβάσεις κάποιους αριθμούς. Ορισμένοι προτιμούν τη μόνιμη καταστροφολογία

προξενώντας (ηθελημένα ή άθελα) ζημιά στην πραγματική οικονομία. Θα διαψευστούν για ακόμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

μια φορά. Το δήλωσε και πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Πόσο πιο σαφείς να γίνουμε;», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.