ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προγραμματική συμφωνία για την αναμόρφωση του oργανογράμματος του υπ. Παιδείας

Προγραμματική συμφωνία για την αναμόρφωση του oργανογράμματος του υπ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) υπέγραψαν Προγραμματική Συμφωνία για την αναμόρφωση του Οργανογράμματος του ΥΠΠΕΘ κατ΄ εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου (ν. 4369/2016). Επιδίωξη της συμφωνίας είναι η αξιολόγηση και η αναδιοργάνωση των υφιστάμενων δομών του ΥΠΕΠΘ ώστε να εξασφαλιστούν η αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών του, καθώς και η αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.

H συμφωνία προβλέπει την συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα μελετήσει το υφιστάμενο οργανόγραμμα του ΥΠΠΕΘ, προκειμένου να αξιολογηθεί η σύνδεση του με τους στρατηγικούς και επιχειρησιακούς στόχους

Ειδικότερα η συμφωνία, την οποία υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Καθηγητής Γιάννης Παντής και η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθηγήτρια Ιφιγένεια Καμτσίδου, προβλέπει την συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα μελετήσει το υφιστάμενο οργανόγραμμα του ΥΠΠΕΘ, προκειμένου να αξιολογηθεί η σύνδεση του με τους στρατηγικούς και επιχειρησιακούς στόχους, να εντοπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες, ώστε να αρθούν και να διατυπωθούν προτάσεις για τις αναγκαίες οργανωτικές αλλαγές του. Τα πορίσματα της μελέτης θα τεθούν υπόψη της ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί με αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να υποστηριχθεί επιστημονικά το έργο της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κοινή ομάδα εργασίας θα αποτελείται από πέντε μέλη. Επικεφαλής της ομάδας αυτής θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) του ΕΚΔΔΑ, και μέλη της ο Δρ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του ΕΚΔΔΑ με αντικείμενο εξειδίκευσης στην Οικονομική και Κοινωνική Διοίκηση, η Ευτυχία Δημητρίου, Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠΠΕΘ, η Ιωάννα Χρήστου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του ΥΠΠΕΘ και ο Γεώργιος Αλεξάκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Γ της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΥΠΠΕΘ. Η μελέτη θα παραδοθεί μέχρι τις 10/10/2016 στην Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.